Yala nasjonappark

Yala Nasjonalpark er det beste stedet for safari på Sri Lanka, det er her variasjonen av dyr er størst. Nasjonalparken er nesten 1000 km² er en av verdens aller største i sitt slag. 

Sjansen for å se elefant, leopard, leppebjørn og bøffel er stor. Utvalget av dyr er stor i Yala National Park, her holder mer enn 40 ulike arter pattedyr til i tillegg til rundt 200 fuglearter. Du vil også mest sannsynlig se aper, vannbøffel, hjort, villsvin og krokodille. Du vil helt sikker se mange fargerike fugler og er du heldig kan du til og med få øye på ville påfugler.  Har du spesielle ønsker om å se et dyr bør du si ifra ved bestilling – da kan turen legges opp slik at du får best mulighet til å se ditt favoritt dyr. 

Parken er delt opp i 5 deler, vi turister får besøke 2 av disse områdene slik at dyrene kan få leve i fred i de 3 andre sonene.

Leopard på Sri Lanka

Leopard Sri Lanka

Yala nasjonalpark sies å ha den største leopard tettheten i verden. Det som er kult er at leoparden er Sri Lankas topp rovdyr, det gjør at Lankas leoparder er mye dristigere og aktive på dagtid enn andre steder. Det betyr igjen at vi lettere kan nyte synet av dagliglivet til leoparden i tillegg til at det er mye lettere å ta bilder av leoparden når den er mer avslappet. Leoparden er fremdeles et dyr som er naturlig sky, slik at vi kan ikke garantere at du får se leopard på safari. Men sansynligheten er større enn andre steder. 

elefanter på sri lanka

elefanter pa sri lanka kvadrat alex azabache hZhhVLLKJQ4 unsplash

Det finnes nesten 6000 ville elefanter på Sri Lanka, og det finnes ikke noen bedre måte å se ville dyr på enn i sitt naturlige element.

Det er en del steder som tar seg av små elefantunger, det har vært endel fokus på de da det viser seg at mange gjør dette for penger og ikke for å hjelpe elefanten. Det blir egentlig et fordekt zoo.

Sri Lanka bruker også elefanten som et arbeidsdyr, slik vi brukte hesten i gamle dager. Dette vil du selvsagt ikke se i selve nasjonalparken, men når du reiser rundt på Sri Lanka.

Hvor ligger Yala najsonalpark?

Yala nasjonalpark har flest dyr

Yala nasjonalpark ligger sørøst på Sri Lanka, nasjonalparken er stor og tar en stor del av øya. Parken strekker seg fra de vakre strendene ved det Indiske hav og inn i jungelen. 

Inngangen til parken er ved byen Tissamaharama, noen bor i byen og drar på safari herfra – men jeg anbefaler å bo inne i selve parken for den ultimate safari opplevelsen.

Yala nasjonalpark ligger ca 5 timers kjøring fra hovedstaden Colombo. Jeg anbefaler å legge inn et par dager i Yala på en rundreise på Sri Lanka.

kingfisher sri lanka tom lener ie9zNgph23Y unsplash scaled

Hvor skal man bo på safari på Sri Lanka?

Du kan bo i alt fra luksuriøst ved stranden til en kul safari camp i bushen.  Jeg anbefaler absolutt å bo inne i selve Yala Nasjonalpark.

En strand favoritt er øko-vennlige Cinnamon Wild som ligger i bushen, her bor du så nær stranden at du hører bølgene, du kan bade trygt i det tropiske bassengområdet og hotellet ligger midt i Yala Nasjonalpark slik at du får oppleve parken 24/7. Middagen serveres under stjernehimmelen!

En annen favoritt inne i selve jungelen er øko-lodgen KumbukRiver Eco-Extraordinaire, her bor du ved elva midt i jungelen. Velg mellom tre-hus, hotellrom eller villa. 

Om du bor utenfor parken så er det kun to ganger på dagen du kan komme inn med jeep, det er kl.0600 for morgen safari og kl.1400 for ettermiddags safari. En safari tar vanligvis 4 timer. Av denne grunn er det best å bo inne i parken, da får man nyte dyrelivet og naturen under hele oppholdet.

 

apekatter pa sri lanka kvadrat gemmmm 53ejvTKdgGc unsplash

Når er beste tid å besøke Yala Nasjonalpark?

Den tørre sesongen er fra februar til juni, i denne perioden er det letter å se dyrene. 

Beste tiden for å se leoparder er i februar og mars. Parken er åpen 11 måneder i året, Yala nasjonalpark er vanligvis stengt i september for vedlikehold.

Kombiner Yala nasjonalpark med en rundreise

Rundreise på Sri Lanka

Udawalawe National Park kan lett kombineres med Yala Nationalpark, men dyretettheten er absolutt størst i Yala.

Les mer om Yala nasjonalpark.

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook og Instragram