Safari i Afrika reisetips og råd

SAFARI I AFRIKA
reiseråd & tips

Mange drømmer om safari i Afrika, men hva gjør man egentlig på safari i Afrika?  Hvor mye det koster en safari og hva skal man ha med seg? Her vil jeg samle inn de spørsmål jeg får, og svare så godt jeg kan. 

Hva gjør man på safari i Afrika?

En typisk safaridag i viltreservatet starter tidlig, det er da sjansen er størst for å se dyr. En enkel frokost med kaffe/te ca kl. 05:00. Da blir det 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en velsmakende brunch. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så svømmebassenget er et populært tilholdsted for mennesker. Det kan være dyr å se ved vannhulllet som du kan se fra lodgen, som f.eks når du bor på Leopard Mountain Game Lodge på safari utenfor allfarvei i Sør-Afrika.

High Tea blir vanligvis servert ca kl.15, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. 
jeg anbefaler safari  i åpen landrover med egen safariguide og tracker/spor-leser, slik at du virkelig får føle Afrikas dyreliv. Tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! En deilig middag serveres etter en opplevelsesrik dag, og du har mulighet til å nyte god vin sammen med måltidet.

Man får ettermiddags safari ved ankomst, morgen og ettermiddag på hele dager og morgensafari på avreise dagen. 

hva skal jeg ha på meg på safari?

hva skal man ha pa seg pa safari i afrika by Austin Distel

Du trenger ikke å pakke så mye som du kanskje tror til safari i Afrika. Lette behagelige klær som tåler å bli skitne, badetøy til bassenget midt på dagen og varm jakke da det kan være kjølig både morgen og kveld. Gode sko er alltid et must, et par gode joggesko holder. Flipflops er alltid genialt, på safari i Afrika er de fine på vei til og fra bassenget. 

Ta med en buske og langermet jakke/bluse for å beskytte deg mot mygg på kvelden. På safari i juni – august bør du ta med ekstra varmt tøy som vindtett jakke, ullundertøy, ullsokker, lue og hansker. Det er kjølig når sola forsvinner, og safari i Afrika starter ved soloppgang før sola får varmet deg opp. 

Det er jo tradisjon for kaki-farget klær på safari i Afrika. Grunnen er at mørke farger sies å tiltrekke seg fluer og innsekter, mens skarpe farger kan skremme noen typer dyr. Valget er ditt, men jeg tror du kan ta med dine favoritt klær uansett farge. På selve lodgen gjelder selvsagt ikke denne tradisjonen, det er på safari når man kjører i åpne biler.

 

Hva er inkludert på Safari?

mat i sor afrika pa safari

Det er viktig å være oppmerksom på hva som er inkludert når man bestiller safari i Afrika. Det kan se så flott og billig ut på reklamen på nettet, men når du ankommer finner du plutselig ut at du ikke blir hentet på flyplassen midt i bushen, guide og jeep er ikke inkludert, joda du får frokost men ingen andre måltider er inkludert. Det er mange fallgruver. Det er derfor lurt å kjøpe en feriepakke fra folk som vet hva pakken bør inneholde og kan informere om hva som ikke er inkludert. Prisen på en “billigpakke” på nettet kan bli veldig dyr. 

Når jeg skreddersyr safari i Afrika så inkluderes reisen til stedet, trygg transport hele veien fram til lodgen. Alle 3 måltider er inkludert under oppholdet, og det samme gjelder selve safari. Jeg vil helst at du skal oppleve dyrene på nært hold, uten mange medturister i veien, av den grunn foreslår jeg alltid jeep og guide i små grupper eller privat for deg og dine.  Drikke er ikke alltid inkludert, det er forskjellig fra type lodge. Dette er noe du vet før du bestiller. 

Inngang til nasjonalparken er aldri inkludert i billige tilbud på nettet. Det skal sies at de sjelden er det ellers, men dette er noe som blir tatt med i budsjettet og du får vite hvor mye det koster.

Dette var et lite innblikk i hva du må huske når du bestiller safari i Afrika, eller bruk rett og slett gode fagfolk til å lage en super ferie uten krøll underveis.

Hvor mye koster en safari?

hvor mye tips bør man betale?

Når du er på safari i Afrika er det vanlig å gi tips til game ranger/tracker og de som jobber på lodgen. Hvor mye man skal betale er litt avhengig av hvor du er. 

safari tips i sør-afrika

I Sør-Afrika er tips på safari ganske godt organisert, mange lodger har satt opp prisliste med hvor mye tips som forventes av gjestene. Det er vanlig å gi ca 150 zar pr gjest pr natt til game ranger som gir en andel til trackeren. Bor du på et 5* lodge er det ofte forventet litt mer tips, fra 150-300 Zar.
Tips til personalet på lodgen gis i samlet konvolutt i resepsjonen/tipskasse, legges ikke på rommet, fordi tipsen fordeles mellom alle ansatte på lodgen. Det er vanlig å gi ca 50 – 100 Zar pr gjest /natt.

Skal oppleve dyrene i Afrika i sitt rette element, ja da må du reise til det vakre fargerike kontinentet Afrika. Det er mange land å velge i mellom, det gjelder å finne sted og budsjett om passer med dine ønsker for safari i Afrika.

De mest populære og kjente landene for safari er Sør-AfrikaKenya og Tanzania. I alle de tre landene er sjansen stor for å se “The Big 5”, naturen er vakker og du vil få opplevelser du aldri vil glemme. Botswana er ansett som det best stedet for safari, da de er store landområder som er avsatt til safari og antall turister er begrenset. Dette gjør opplevelsen mer eksklusiv, naturen er uforglemmelig og lodgene har veldig høy standard.  Les mer om hvilket land jeg skal velge for safari.

safari i Afrika Big 5 de fem store

Safari i Afrika byr på mange flotte dyreopplevelser, og mange lurer på hvilke dyr som regnes blant de Big 5 eller de fem store. Det er løve, elefant, bøffel, leopard og nesehorn. Grunnen til at de går under de 5 store er at de er de farligste dyrene på safari i Afrika.

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook.

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.

Skriv en kommentar