Peru & bolivia

En spennende reise som tar deg fra Lima, opp til Andesfjellene , Macchu Picchu, Titicacasjøen, La Paz og til verdens største saltslette. 

Dag 1: Lima

Du lander i Lima og blir møtt på flyplassen, der står vår lokale representant med et skilt med ditt navn. Du blir enkelt og trygt tatt med til hotellet, vår representant forlater deg ikke før du har fått sjekket inn og fått informasjon om morgen dagen og om eventyrreisen som ligger foran deg. Da er det bare å slappe av! Du bor selvsagt i det hyggelige og trygge området Miraflores i Lima. I dette området er det mange hyggelige restauranter, trivelig å spasere rundt og en fantastisk utsikt utover Stillehavet. Overnatting i Lima.

Lima er hovedstaden i Peru oversiktsbile by willian justen de vasconcellos

Dag 2 : Lima (F)

Du er mest sannsynlig frisk og opplagt til frokost på hotellet, fordi det er lang på dag hjemme i Norge. Guiden din møter deg i resepsjonen til avtalt tid og det er bare å glede seg til å bli kjent med Lima. Hovedstaden i Peru er relativt ukjent som turist destinasjon, så mest sannsynlig vil du bli overasket over den vakre beliggenheten, flotte bygninger og interessant historie.

Du får se den moderne og trygge bydelen Miraflores og San Isidro hvor du bor. Et stopp i Kjærlighetsparken, Love Park i Lima, hvor den peruanske kunstneren Victor Delfin tydelig er inspirert av parken Parc Güell i Barcelona. Parken ligger med utsikt over Stillehavet, og det er lett å se inspirasjonen av Gaudi.

Ferden går videre inn til gamlebyen av Lima, Plaza de Armas ligger midt i hjertet av den gamle koloniale delen av Lima. Her får du se vakre bygninger i kolonistil. Du skal selvsagt få se Santo Domingo Convent og høre litt om byens opprinnelse. Allerede i dag får du smake på Perus likør Pisco, dette er noe du mest sannsynlig vil bli tilbudt også senere på turen. Turen avsluttes på Larco Museum som viser Perus historie. Larco museum er nok Perus beste museum, og dette er en fin start på en rundreise i Peru. Overnatting i Lima.

Dag 3 : Lima – Cusco (F)

Frokost på hotellet før du blir kjørt til flyplassen. Dette er en rar flytur fordi du starter ved Stillehavet og lander på Cusco airport som ligger 3310 moh, man tar av også er det ikke så langt ned! I Cusco blir du møtt av vår representant og kjørt til hotellet midt i Cusco by.

Guiden din møter deg til avtalt tid på hotellet og tar deg med på en gåtur i historiske Cusco som er en UNESCO beskyttet by. Du får se det kjente San Pedro markedet hvor bønder fra området kommer inn å selge sine produkter. Det er et livlig marked hvor mange fremdeles går i fargerike tradisjonelle Peruanske klær, og du får se grønnsaker, frukt og kjøtt som produseres i fjellområdet. Du vil bli overasket over alt som gror såpass høyt opp, det hjelper å ligge nesten på ekvator. Inkarikets viktigste tempel Korichancha ligger i sentrum av Cusco, dette ble i sin tid bygd for solguden Inki. Når spanjolene kom så øedla de templet og bygde Convento de Santo Domingo på tempelets ruiner. Du får se hvordan det så ut i dag, og høre inkariket og spanjolenes ankomst til Peru. Du får også se Sacsayhuaman og Q’enqo som ligger på en høyde utenfor selve byen, turen opp hit går med bil. Du får se Sacsayhuaman som er et imponerende forvarsverk fra Inkatiden og Q’enqo som var et hellig området med både offersted og hellig hule. Etter mange spennende historier fra Inkatiden og en flott utsikt over den røde by Cusco, går turen ned til hovedtorget Plaza de Armas og du får se katedralen i Cusco. Legg merke til maleriene, Jesus ser ikke ut som på våre bilder – og maten ved det siste måltid er inspirert av lokale råvarer. 
Kvelden på egen hånd, gå i de trange smugene og spis middag på en av de mange koselige restaurantene. Spør guiden tidligere på dagen om du har noen spesielle ønsker. Du har jo mulighet til å smake på nasjonalretten marsvin, de ter flere restauranter som serverer det. Overnatting i Cusco.

Dag 4 :  Den hellige dalen (F,L)

Etter frokost på hotellet kommer guiden din for å ta deg med på en tur til den Hellige dalen Sacred Valley. Nyt vakker natur i Andesfjellene, fjelltopper på over 5000 moh har snødekte tinder, dalen er fruktbar og det er små gårdsbruk som dyrker mat på terrasser. Landsbyen Pisac er kjent for sitt marked, de travleste markedsdagene er søndag, tirsdag og torsdag. Du vil få servert lunch på en lokal resaurant. I inka landsbyen Ollantaytabo får du gå i de smale stenlagte gatene og langs kanalene, men er mest kjent for terassen fra inkatiden. Overnatting i Cusco.

Dag 5 :  Machu Picchu (F)

Denne dagen er et av mange høydepukter! Etter frokost reiser du med toget inn til Aguas Calientes hvor Machu Picchu ligger. Det er to måter å komme inn hit, enten går du Inkatrail i flere dager eller du tar toget. Togturen går langs elva i tropisk fjellandskap. Cusco er det høyeste punktet denne dagen, da magiske Macch Picchu ligger på «bare» 2410 moh. Guiden din tar deg med til Macch Picchu, du får se hvordan folk bodde og levde i denne byen som er regnet av en av verdens 7 underverker. Tog og bil tilbake til Cusco hvor du overnatter.

Dag 6 :  Cusco – Puno (F,L)

Frokost på hotellet før en fantastisk flott tur over Andesfjellene. Turen tar 10 timer, og du har valg mellom buss eller tog. Bussen går stort sett hver dag, det er en turistbuss. Bussen er det billigste alternativet, men jeg vi absolutt anbefale togturen. Toget går 3 ganger pr uke, så da må vi planlegge ruten slik at det matcher med toget. Toget er også et turisttog, men med høy standard. Bak på toget er det en «veranda» hvor du kan kjenne på den deilige brisen. Uansett om du velger buss eller tog så stopper de på La Raya som er turens høyeste punkt på 4335 moh. Lunch er også inkludert på begge alternativ. I Puno kan du bo i selve byen eller ved Titicaca sjøen. Billigste alternativ er å bo i byen, som er helt greit. Å bo ved Titicacasjøen er en spesiell opplevelse som er verdt de ekstra kronene om man nyter vakker utsikt fra hotellet man bor. Vi designer etter dine ønsker!

Dag 7 :  Titicaca sjøen  (F,L,M)

Denne dagen vil også bli en dag man aldri glemmer! Du skal besøke folket som bor på Uro øyene. Det er 55 øyer laget av siv, her bor og lever Uro folket på siv på verden høyeste beliggende navigerbare innsjø. Det er utrolig at de lever sine liv på siv, her har landsbyer og skoler, tv inne i sivhytta og til og med bålplass for å lage mat. Dett er virkelig en annen verden er hva vi er vant med.

Etter en spennende formiddag forsetter dagen med flere eventyr. Ferden går videre langs Titicacasjøen gjennom landsbyer som Pomata og July fram til grensebyen Kasani og videre til den hyggelige byen Copacabana i Bolivia. Herfra blir det ca 1 times båttur på Titicacasjøen til Isla del Sol (Soløya) hvor du får servert tradisjonell lunch. Videre ca 1 times båttur hvor du får besøke inka templet Pilkokaina. Deretter en times gåttur opp til et utsiktspunkt med antasisk utsikt over Titicaca sjøen. Overnatting på Sun Island. Dette er et unikt sted midt på Titicacasjøen med utsikt til Andesfjellene, en opplevelse for livet.

Dag 8 :  Titicaca sjøen  (F,L)

Stå tidlig opp og nyt soloppgangen. Guiden din tar deg med til inka trappene ned til den evige ungdomskilden. Herfra blir det ca 1 times båttur til Chincana ruinene og den hellige sten, videre med båt til Isla de la Luna (måne øya) og Inka ruinen Iñak Uyu temple. Vider med båt i ca 1,5 time til Copacabana og landeveien I ca 3,5 time til La Paz. Overnatting i La Paz.

 

Play Video

Dag 9 :  La Paz  (F)

La Paz ligger vakkert til ved foten av Andesfjellene og er en av de 7 Wonder Cities of the World. Bolivia har to hovedsteder, La Paz og Sucre. La Paz er den administrative hovedstaden i Bolivia og regnes som verdens høyeste hovedstad på 3632moh. Guiden din tar den med på en 4 timers tur i La Paz, du vil selvsagt besøke markedet hvor man får kjøpt lokalt håndverk, tekstiler og gjenstander for bruk til magi og hekseri. Du vil få se de koloniale bygningene som San Francisco Church, Gull museet og Murillo Square. Fra utsikts punktet får du oversikt over byen og mulighet til å ta fine bilder. Du får se den modern delen av La Paz. Du får også se de spesielle fjellformasjonene i Valle de la Luna (måne dalen) . Turen avsluttes med en tur med taubanen slik ay du virkelig får sett byen la Paz.

Dag 10 :  Saltslettene  (F)

Fly fra La Paz til Uyuni. Her får du se verdens største saltslette som ligger 3650 moh. På denne sletten ligger også en togkirkegård, men rester fra damp lokomotiv fra 1800/1900-tallet. I den lille byen Colchani får du se hvordan de utvinner saltet og landsbyliv ved saltslettene. Midt på saltsletta finnes det en øy, Isla Incahuasi, øya er en oase med et isolert økosystem med blant annet gigantiske kaktus som kan bli opp til 10 m høye. I dag blir det picknic i det hvite, midt på saltsletta! Fra desember til april er det regntid og det ligger noen cm vann på saltsletta, da kan du få flotte bilder med speileffekt. Fra mai til november er det tørrere og bedre vær i området, uansett tid på året er saltslettene et vakkert skue

Du får se begrvelses tårn fra inka tiden og fortet Pucara de Ayquw som ligger ved vulkanen Thunupa. Overnatting i Uyuni.

Dag 11 :  Videre til neste destinasjon  (F)

Etter frokost på hotellet blir du kjørt til flyplassen i Ulyni med avgang til neste destinasjon.

en slik reise koster fra kr. 25.300 pr person i delt dobbeltrom

Alle overnattinger, engelsktalende guide, måltider som beskrevet (F-Frokost, L-lunch, M-Middag), utflukter og transport som beskrevet foruten flyreiser. Alle flyreiser kommer i tillegg.