klassisk inka trail

En av verdens mest sagnomsuste fjelltur hvor du går i Inkaenes fotspor fram til Machu Picchu. Inkatrail står på mange bucketliser. Den klassiske Inkatrail tar 4 dager og har 3 overnattinger i telt underveis. 

DAG 1: CUSCO–HUAYLLABAMBA

Ditt eventyr starter at du blir hentet på din adresse i Cusco. Den klassiske inkatrail starter langs elva  Urubamba, som ligger i dalen med samme navn. Det er en lett stigning opp til Piscacucho Valley og videre til Huayllabamba hvor du camper første natten

Høyeste punkt: 2954 moh
Laveste punkt: 2670 moh
Camp: 2954 moh
Distanse: 12 km
Gåtid: 5-6 timer

inka trail bor du i telt


Dag 2: Huayllabamba–Pacaymayo

Dagen starter med å passere inkatrails høyeste punkt på Warmiwañusca (4200 m). Her kan du nyte synet av høye snødekte tinder utover Andesfjellene.  Overnatting på Pacaymayo campsite.

Høyeste punkt: 4226 moh
Laveste punkt: 2954 moh
Camp: 3500 moh
Distanse: 11 km
Gåtid: 6-7 timer

DAG 3: Pacaymayo–Wiñaywayna

I dag skal du passere inkatrails andre pass Runcuracay (3900 m), turen ned til Sayacmarca archeological complex tar ca 2 timer. Du kommer ned fra fjellet til tropisk regnskog og går via Phuyupatamarca til Wiñaywayna. Du kan besøker turens nest største arkeologise sted i Wiñaywayna som er like ved campen. 

Høyeste punkt: 3974 moh
Laveste punkt: 2729 moh
Camp: 2650 moh
Distanse: 16 km
Gåtid: ca 8 timer

macch picchu by babak fakhamzadeh 1

dag 4: Wiñaywayna-Machu picchu-cusco

På turens siste dag skal passerer du det kjente landemerket Inti Punku eller “SunGate”, herfra kan du nyte synet av majestetiske Machu Picchu. Det er en lett tur ned til selve byen, her får du en velfortjent pause før du får en omvisning i denne magiske men forlatte inkabyen. Deretter får du bli med på den kjente togturen og se opp på fjellene hvor du nettopp har gått.

Høyeste punkt: 2732 moh
Laveste punkt: 2400 moh
Distanse: 4 km
Gåtid: ca 2 timer

Turen starte og slutter i Cusco. Jeg anbefaler et par netter i Cusco eller i den Hellige dalen før du går Inka Trail om du nettopp er ankommet Andesfjella. Dette for å bli vant med høydeforskjellen. 

Det er viktig å bestille til et seriøst selskap når man går Inkatrail, da man kan bli skadet eller få høydesyke. Jeg benytter alltid et lokalt selskap som jeg vet fungerer godt, da jeg dessverre fikk bruk for det en gang. Det som var fantastisk var oppfølgingen fra mine venner i Peru.

Machu Picchu

KFJ Machu Picchu

Machu Picchu sin beliggenheten er rett og slett magisk! Denne forlatte sagnomsuste inka byen som ligger mellom de høye Andesfjellene gjør at du blir fasinert fra første øyekast.  Når du går inkatrail ser du Macchu Picchu for første gang fra Sun Gate, den siste dagen. Jeg kan love deg at du nesten mister pusten av synet.

Turen fra Sun Gate til Machu Picchu er lett, og med fantasisk utsikt. Når du kommer ned til Macchu Picchu må du ta deg tid til å gå rundt i selve byen. Her bodde Inkaer av høyere rang, og livet før Spanjolene kom måtte være godt her. Gå rundt i de gamle gatene og se for deg livet, også er det store spørsmålet – hvorfor forlot Inkanene denne flotte byen?

Du kan ta en natt i Aguas Calientes eller ta toget tilbake til Ollantaytambo på dag 4. Du kan dra til Cuzco eller den Hellige dalen. Om du skal fly eller ta toget videre vil jeg anbefale å vente til dag 5. Les mer om alt det spennende du kan kombinere inkatrail med.

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.