magisk perle

Peru er kanskje Sør-Amerikas juvel! De fleste har hørt om Macchu Picchu og Inkatrail, men visste du at du kan besøke Amazonas også i Peru? Kontrasten fra Andesfjella og Amazonas kan knapt være større, og dette kan du oppleve på en og samme reise! Bruk en dag på den magiske togturen over Andesfjella i et ekslukusivt tog med en uforglemmelig utsikt. Alle sporene etter Inka indianerne er utrolig spennende, hvordan kunne de klart å bygge alt dette? Besøk et hjem i Andes eller Amazonas, og se hvordan de bor. Storbyen Lima er verdt et besøk, den ligger flott til ved Stillehavets kysten.

opplev peru

inka trail i peru
INKA TRAIL

Inkatrail er på manges bucket list, og det er ikke uten grunn! Inkatrail kan gjennomføres av alle med en nogenlunde god form. Du kan velge mellom 3 og 4 dagers tur. Det er flere ruter å velge mellom, men klassisk Inkatrail er mest populær og må bestilles i god tid i forveien. Man blir tatt godt vare på underveis, du bor i telt og får maten servert. Det er med bærere slik at du bare bærer din egen lille sekk med vann og det du trenger i løpet av dagen. Du får oppleve vakker natur, lære om inkaene, og høydepunktet er å nå SunGate hvor du får en fantasisk utsikt ned til Macchu Picchu. Det er en opplevelse å gå i Inkaenes fotspor.

fargeriket folket pa uro oyene titicacasjon andesfjellene peru
HØYDEPUNKTER

Besøk Ouro folket som bor på sivøyer på verdens høyeste innsjø, ta toget i "Agata Christie stil" og nyt den vakre utsikten over Andesfjella. Opplev vakre Cusco by og området rundt. Ta toget eller gå til Macchu Picchu, velger du toget kan du gjøre det på en dag - men jeg anbefaler en natt ved Macchu Picchu. Et av mine favoritt hoteller finnes der, og det er fint å stresse ned og nyte at man virkelig er her!
Opplev Amazonas som er bare en liten flytur unna Andesfjellene, her kommer til et helt annen verden. Bli med på kano ned Amazonas, se ildfluer, papegøyer og krokodiller. I Amazonas fant jeg også en favoritt hytte!

Lima er hovedstaden i Peru oversiktsbile by willian justen de vasconcellos
Lima

Lima er hovedstaden i Peru i Sør-Amerika. Byen ligger spektakulært til ved Stillehavet. Jeg anbefaler absolutt noen dager her, opplev den gamle kolonibyen og kos deg på en utecafe med utsikt til havet i den trygge bydelen Miraflores.

Peru ferie cusco lokale klær
Cusco

Cusco er et must på en reise i Peru. Cusco ligger 3410 meter over havet og er Inkaenes gamle hovedstad. Denne hyggelige fjellbyen er spekket med historie, trange smug og flotte torg. Herfra tar man seg til den Hellige dalen, Pisac markedet og Macchu Picchu.

Klima i Peru

Peru har 28 typer av verdens 32 klimatyper. Den beste tiden å besøke Peru er mai til oktober. I Andes fjella regner fra desember til februar, i Amazonas slutter regntiden i mai. Høysesong er fra juni til august.  

Praktisk informasjon (Andre regler under Covid-19/ Korona)