Safari Utenfor Allfarvei i Sør-Afrika

sAFARI UTENFOR ALLFARVEI

Opplev to nasjonalparker på safari utenfor allfarvei i Sør-Afrika. Dette er egentlig to ukjente perler, iSimangaliso Wetlandpark ligger i et våtmarks området mens Manyoni Private Game Reserve har mer typisk safari vegetasjon. 

På denne turen har du like stor sjans for å se dyr som de fleste andre safarier, men det er færre turister å se. Sjansen for å se “the Big5” har du også på safari utenfor allfarvei. 

Opplevelsene er også mer variert av flere grunner, forskjellig type natur og mulighet til å møte afrikansk kultur. Urfolket iSiZulu og Thonga bor i området rundt  iSimangaliso og Zulu-folket i området rundt Manyoni Private Game Reserve.

leopard in africa by uriel soberanes e1596570735150

iSimangaliso Wetland Park

Vakre iSimangaliso er et UNESCO-verdensarv-område og er hjem til 243 sjeldne og truede arter og 50 endemiske arter. Urfolket iSiZulu og Thonga bor også i dette området. Det finnes ingen andre steder likt iSimangaliso i verden, og navnet iSimangaliso betyr mirakel.

iSimangaliso har både fjellområder og korallrev, variert flora og fauna; inkludert delfiner, humpback hvaler, skilpadder, sort og hvitt neshorn, elefanter, bøffel og 250 fiskearter og 526 fuglearter, og mer enn 3000 forskjellige plantearter. Safari her er ganske så unikt, og med kombinasjonen med Manyoni Private Game Reserve  gjør dette til en perfekt safari opplevelse. 

Her er det bare å nyte skjønnheten og roen. Lær om den biologiske rikdommen og dets økosystemer, du vil forstå hvorfor iSimangaliso er kalt et mirakel. 

safari utenfor allfarvei Sør-Afrika

Hva gjør man på safari i iSimangaliso Wetland Park ?

Når man er på det stedet i Afrika der det er flest flodhester må man på båtcruise! Du vil garantert få se krokodiller, flodhester (selvsagt!) og et fantastisk rikt fugleliv. Siden Makakatana er eneste lodgen på innsjøen, vil båten gå i et område der dere ikke ser andre båter/mennesker. 

Allerede den dagen du ankommer er det en ettermiddags safari i en åpen 4×4 safaribil. Turen går langs St.Lucia-innsjøen til Mpati elvemunning, som er et populært sted for flodhester å komme til om kvelden. Denne ettermiddagen har du sjansen til å se flodhest, krokodiller, et rikt fugleliv, giraff, bøffel, sebra, neshorn, elefant, leopard i tillegg til ulike antiloper.

iSimangaliso Wetlands Park, som tidligere het St. Lucia våtmarksområde, er aldeles ikke noe sumpland som man kanskje kan tro. Området er et av  verdens viktigste steder når det gjelder økosystemer, til lands som til vanns. Her har det skjedd en fantastisk utvikling siden man tok tak i det møysommelige arbeidet med å rette opp skjevheter i jordbrukspolitikken. Med det Indiske hav på den ene siden og St. Lucia-innsjøen på den andre, beskyttes fem samarbeidende økosystemer innenfor parken, den marine delen med korallrev og strender, landområder, sjøgress- og strandområder, ferskvannssjøen St. Lucia samt vestkysten med fossile koraller, sandvegetasjon, bushveld og sletter med gress. Man kan trygt si at du finner et spennende dyre- og fugleliv her.

safari i åpen bil slik at du kommer nær dyrene
flodhest på safari i afrika
safari utenfor allfarvei Sør-Afrika

Unn deg en dag på stranden hvor du kan svømme og snorkle. Turen til stranden går gjennom iSimangaliso Wetland Park hvor du kan treffe på flere dyr som elefanter, nesehorn, bøffel, leopard, hyener, gnu, sebra, giraff, flodhest, krokodiller og flere forskjellige typer antiloper. Det er en skikkelig fin tur gjennom et utrolig frodig landskap, og du får nyte en pikniklunsj før turen går tilbake til Makakatana Lodge.

Hvordan er ferie været

Hvor skal man bo på safari i St. Lucia?

Makakatana Bay Lodge er den eneste privateide safari lodgen som ligger i det unike våtmarksområde iSimangaliso i Sør-Afrika. Rett utenfor døren finner du Afrikas største og naturlige elvemunning, med urørte og ville strender, store våtmarker og viltreservat. 

Makakatana Bay Lodge er en 4-stjerners liten hyggelig lodge med 5 rom, 2 familierom og 1 brudesuite. Et liten koselig lodge med et stort område å boltre seg i. Egentlig er alle rom suiter med både air-con og varmeovner. Selvsagt har alle rom bad med utendørs dusj, privat terrasse, telefon, minibar og vannkoker. Lodgen har et svømmebasseng, spisesal og lounge med TV og bar. 

Det å bo på en såpass liten lodge utenfor allfarvei er en luksus, det er få mennesker og du får oppleve naturen i fred. Vi anbefaler 3 netter her.

Makakatana Bay Lodge beach
Makakatana Bay Lodge safari 1
Makakatana Bay Lodge båt safari

Hvordan kommer man seg til St Lucia?

Det enkleste er å starte i Durban, ta gjerne noen dager i Sør-Afrikas ferieby  først. Når man har en feriepakke er alt organisert på forhånd. Enkelt og trygt. Reisen fra Durban til St. Lucia går stort sett langs den vakre kysten og turen tar ca 3 timer.

safari i Sør-Afrika

Reise fra St. Lucia til Manyoni

Når du bestiller en feriepakke er alt organisert på forhånd, du reiser trygt og enkelt videre inn til reisens safari opplevelse. Det er bare for deg å oppleve og nyte dine velfortjente feriedager. Reisen fra St. Lucia til Manyoni Private Game Reserve tar cirka 1,5 time. 

Manyoni Private Game Reserve

Manyoni Private Game Reserve ligger i hjertet av Zululand i provinsen KwaZulu-Natal. Reservatet ble til ved at 17 landeiere av diverse små reservater gikk sammen med WWF og Ezemvelo KZN Wildlife om å ta ned gjerder og åpne områdene i 2004.

Landskapet på 23.000 hektar er variert og du vil finne alle «Big5»-dyrene. Manyoni er spesielt kjent for sitt gode arbeid for å ta vare på neshorn. Zulu-folket bor i dette området, bli med på landsby besøk og bli kjent med folket og deres historie også. 

Safari Manyoni
drinker i solnedgang på safari
placeholder

Hvor skal man bo i Manyoni Private Game Reserve?

Jeg anbefaler Leopard Mountain Game Lodge som har en fantastisk utsikt over det urørte bushlandskapet. Du får din egen balkong med et lite basseng samt fin utsikt!

Her blir det safari på jakt etter Big5 (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard). Dersom du ønsker et nært og spennende møte med den afrikanske villmarken, kan deler av safarien foregå til fots ifølge med kvalifisert guide. 

Lodgen har vunnet flere priser bl.a. for deres utmerkede service. Mellom safariene kan du nyte spabehandlinger, slappe av eller se på dyrelivet rundt vannhullet like ved lodgen. 

Lodgens chalet (værelser) er romslige og har en privat balkong, hengekøye, privat lite basseng og flott utsikt. Rommene har bad, mini-bar, vannkoker og myggnetting over sengene. Alt ligger til rette for et minneverdig opphold!

drinker på Leopard Mountian
eleant langs veien til Leopard Mountain
hyggelige rom på leopard mpuntian

Safari utenfor allfarvei

Dette er en utrolig spennende safari reise hvor du starter i Durban, reiser langs kysten til iSimangalsia Wetland park, videre inn i landet til  Manyoni Private Game Reserve. Du kjører tilbake til Durban fra Manyoni.

Jeg anbefaler 3 netter på hver lodge, og gjerne 3 netter på forhånd i Durban. Durban er en hyggelig kystby og det er fint å samle litt krefter etter en lang flyreise. Totalt blir det 9 netter på reisen safari utenfor allfarvei i Sør-Afrika. Har du mer tid så bruk noen dager i Cape Town. 

Hva gjør man på safari

Hva gjør man på safari?

En typisk safaridag starter tidlig, det er da sjansen er størst for å se dyr. En enkel frokost med kaffe/te ca kl. 05:00. Da blir det 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en velsmakende brunch. 

Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så svømmebassenget er et populært tilholdssted for mennesker. Det kan være dyr å se ved vannhulllet som du kan se fra lodgen når du bor på Leopard Mountain Game Lodge.

High Tea blir servert ca kl.15, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. 

På safari utenfor allfarvei foregår safarien i åpen landrover med egen safariguide og tracker/spor-leser, slik at du virkelig får føle Afrikas dyreliv. Tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! 

En deilig middag serveres etter en opplevelsesrik dag, og du har mulighet til å nyte god vin sammen med måltidet.

Man får ettermiddags safari ved ankomst, morgen og ettermiddag på hele dager og morgensafari på avreise dagen.

safari Sør-Afrika

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook og Instragram

Skriv en kommentar