Den beste stranda i Kenya

Paradis-strand i Mombasa

Den beste stranden i Kenya, ja kanskje i hele Afrika er Diani Beach i Kenya. Diani Beach er hele 2 mil lang, og ikke hele stranda er like fin. Vi tar deg selvsagt med til paradis-stranden, den delen som er vår favoritt strand i Kenya!

Ting å gjøre i mombasa

ting å gjøre i Mombasa seiltur med lokal båt
  • Min favoritt ting å gjøre i Mombasa er å bli med Salim på seiltur! Turen går i en lokal seilbåt laget av et mangotre. Vi seiler ut til sand-øya som bare er øy når det er lavvann. Her er det fint å snorkle blant fargerike fisker. Seilturen er skikkelig deilig med varm god bris og bølgeskvulp. 
  • Det er mange fine lokale restauranter, og det er de jeg som oftest bruker. Jeg like å legge igjen penger lokalt. Men er litt svak for Sails Beach Bar & Restaurant, det er den dagen man bytter ut flipflop og sarong til litt penere sommerklær. Skikkelig fin restaurant med god mat på den vakre delen av Diani Beach, like fin til kaffe & is midt på dagen som til middag og cocktails til kvelds.
  • Bydag i Mombasa med lokal guide
  • Bra forhold for kiting på store deler av Diani Beach
  • Mpunguti Marine National Reserve for å snorkle blant fargerike tropiske fisker, se etter delfiner. Et stopp på øya Wasini Island som har en lokal befolkning. 
Øltyper i Kenya

Hvor skal man bo i mombasa?

Reiser du til Mombasa for å kose deg på stranda vil du ikke bo i selve byen. De fleste som reiser til Mombasa vil jo bo på stranden, men kanskje ta en bytur i løpet av oppholdet.

Jeg har to favoritt bosteder, begge ligger selvsagt på den fine stranda. Et svært prisgunstig alternativ for deg som syns beliggenhet og sjarm er viktig. Her får du rom med havutsikt, basseng, jungel-gym (utendørs), restaurant og hyggelig atmosfære. Det er et sted hengekøyer og sitteplasser litt rundt omkring med utsikt til strand og hav. 

Vil du ha bedre standard så vil jeg anbefale et lite hotell som ligger på egen øy rett utenfor stranda. 

 

 

paradis strand i Mombasa Kenya

Hvordan kommer man seg til Mombasa?

Mombasa har en internasjonal flyplass, så mange kommer direkte til Mombasa.

Har du vært på safari i f.eks i Masai Mara kan du ta fly fra safari til strand. Det går selvsagt fly fra Nairobi til Mombasa også.

Det er også et forholdsvis nytt hurtigtog som går mellom Nairobi og Mombasa. Det er god standard og vennlige priser. Jeg syns turen var fin, store deler av reisen gikk gjennom Tsavo nasjonalpark. Jeg så elefanter, sjiraffer, sebra og endel hjortedyr fra togvinduet. 

Når du bestiller en feriepakke ordner vi med transport mellom hotellene i tillegg til togbilletter. Nyt hvert minutt av reisen, føl deg trygg og god ivaretatt.

nytt tog mellom Mombasa og Nairobi