Hvordan er været?

Hvordan er ferie været

Alle vil jo ha perfekt vær på ferie! Et viktig spørsmål er alltid, hvordan blir været?
Nedenfor finner du tips om fine steder å besøke måned for måned. Tipsene er på generelt grunnlag, det kan være variasjoner innenfor landet. Vi kan dessverre ikke garantere været, så tipsene er laget på hvordan vær og klima har vært tidligere år. 

Ferie vær måned for måned

ferie vær i januar
Hvor er det fint vær i

JANUAR

Sør for ekvator er det sommer, så i Sør-Afrika, Australia og New Zealand kan du nyte sommerdager i årets første måned. India, Egypt, Kenya, Malaysia, Maldivene og Singapore har deilig vær for besøkende, og deler av Thailand unngår du regn og store bølger. Sør i Vietnam er det varmt uten store nedbørsmengder.

ferie vær i februar
Hvor er det fint vær i

FEBRUAR

Det er fremdeles fint i Sør-Afrika, Australia, New Zealand , India, Egypt, Kenya, Malaysia, Maldivene og Singapore. Nå skal regntiden være over i hele Thailand slik at det er mange flotte steder å velge i mellom. Det er fremdeles fint i sør i Vietnam, og regntiden i sentral Vietnam er over slik at man igjen kan besøke Hue, Hoi an og Danang. Regntiden er også over i Stillehavet over, så skal du reise veldig langt så er februar en god måned.

ferie vær i mars
Hvor er det fint vær i

MARS

Sør-Afrika, Australia og New Zealand kan du nyte sensommeren. India, Egypt, Kenya Malaysia, Vietnam, Maldivene, Singapore, Thailand er det fremdeles fint ferievær til tross for at temperaturene stiger. Hele Vietnam har fint vær nå, men det er fremdeles litt kaldt i nord. Peru, Vietnam og Indonesia kommer også på lista nå.

landscape, underwater, on the water surface
Hvor er det fint vær i

APRIL

Tidlig høst i Sør-Afrika, Australia og New Zealand og det er behagelig å være turist. Fremdeles fint i Indonesia, Vietnam, India, Egypt, Kenya, Marokko, Maldivene, Singapore og Thailand. Regntiden starter på vestsiden av Malaysia men det er fremdeles fint på østkysten. Vietnam er stort sett bare solskinn, men kan bli litt regn i sør. April er i store deler av Asia siste måned før regntid, og varmen er på sitt heteste. Peru har fint vær og færre turister enn i høysesongen.

inka trail i peru
Hvor er det fint vær i

MAI

Våren er endelig kommet til Europa og det spirer of gror. I Sør-Afrika har den tørre sesongen startet, og da er det fint å dra på safari. Indonesia, sentral-Vietnam og østkysten av Malaysia er blant de beste valgene i Asia denne måneden. Det er enda ikke for varmt i Marokko. Mai er en av de beste månedene for å gå Inkatrail i Peru.

ferie vær i juni
Hvor er det fint vær i

JUNI

Østkysten av Malaysia, sentral Vietnam og Indonesia i Asia. Drømme øyene Maldivene, Mauritsius, Stillehavsøyene og Seychellene kan besøkes. Skal du på badeferie i Thailand bør du velge Siambukta. Europa er på sitt vakreste.

ferie vær i juli
Hvor er det fint vær i

JULI

Europa, og områdene rundt Middelhavet har deilig varmt sommervær. Indonesia, østkysten av Malaysia og sentral-Vietnam er steder som er fine i Asia. Peru, California og store deler av Usa og Kanada.

ferie vær i august
Hvor er det fint vær i

AUGUST

Indonesia, østkysten av Malaysia, Sentral-Vietnam, Siambukta i Thailand i Asia. Europa er på sitt varmeste og traveleste denne måneden. Turer til Middelhavet bør absolutt forhåndsbestilltes. Store deler av Usa, og spesielt California er flott i august.

ferie vær i september
Hvor er det fint vær i

september

Sør for ekvator er det sommer, så i Sør-Afrika, Australia og New Zealand kan du nyte våren. Marokko, India, Egypt, Kenya, Bali, østsiden av Malaysia, Maldivene, Seychellene, Fiji, og Singapore har deilig vær for besøkende.

ferievær i oktober
Hvor er det fint vær i

OKTOBER

Sør for ekvator er det fremdeles sommer, så i Sør-Afrika, Australia og New Zealand har fremdeles sommer. India, Egypt, Kenya, Marokko, Bali, Nord-Vietnam, Maldivene, Mauritsius og Singapore har deilig vær for besøkende.

 

Jaipur i India Rajastan
Hvor er det fint vær i

NOVEMBER

Sør-Afrika, Australia og New Zealand har deilig sommer. India, Egypt, Kenya, vest-Malaysia, Maldivene, Mauritsius, Seychellene og Fiji har deilig vær for besøkende, og deler av Thailand unngår du regn og store bølger. Det er fint ferievær i sør og nord Vietnam, men unngå midt Vietnam (Hoi an) for der er det regntid.

ferie vær i desember
Hvor er det fint vær i

DESEMBER

Sør for ekvator er det midtsommer, så i Sør-Afrika, Australia og New Zealand kan du nyte sommer. India, Egypt, Kenya, vest-Malaysia, Maldivene har deilig vær for besøkende, og deler av Thailand unngår du regn og store bølger. Nord og Sør Vietnam har solskinn, ikke så varmt i nord – unnga sentral-Vietnam for her regner det.

Lurer du fortsatt på hvor du vil dra på ferie, eller ønsker du å finne din drømmestrand
Frister fjellene mer, kanskje du vil gå en tur i fjellene eller bestige en fjelltopp? 
Har du lyst å oppleve spennende storbyer, eller kanskje bare slappe av på et vakkert sted med yoga og spa?
Om du vil vite hvordan været er på ditt drømmested akkurat nå så har 
weather.com oppdateringer fra de fleste steder i verden.

Få hjelp av profesjonelle for å designe din drømme ferie!

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.