hvor skal vi reise på ferie?

så mange muligheter!

Hvor skal vi reise på ferie? 
Det er virkelig en verden av muligheter!

Sesong, tidsbruk, budsjett og hva du ønsker å oppleve vil styre valget for hvor du ta feriereisen. 

Er du på jakt etter den perfekte stranda eller vil du heller på storby ferie?
Gåtur i fjellet eller bestige et fjell? 
Mulighetene er mange, vi lager feriepakker slik at du kan få en trygg og stressfri drømmeferie. Spør oss.

I en stresset hverdag kan det også være deilig med yoga ferie og spa noen dager. Du kan faktisk kombinere både strand, yoga, spa og storbyferie i en fantastisk miks slik at alle får sin drømmeferie.

Det er viktig å velge riktig sted og tid, så finn ut på forhånd hvordan klimaet er på din drømme destinasjon.

lokal turisme bærekraftig

tidsbruk

Når man planlegger ferie er det viktig  å designe turen etter hvor mye tid du har å reise. Har du bare en uke bør man ikke bruke for mange dager på selve reisen. Har du en uke ferie, så kan du kanskje dra på fredag og komme hjem på mandag? Da har du plutselig noen dager ekstra, og kan lett ta turen til Asia eller Amerika. 

Reiser du til lavkost steder som f.eks Asia er det ofte flybilletten som drar opp kostnadene. Personlig syns jeg det er lurt å være lengst mulig borte, for å få mest mulig valuta for de pengene jeg har investert i flyreisen.

En natt i jungelen

ferie budsjett

Planlegg din ferie før du reiser, finn ut hvor mye penger du vil bruke på dine reiser. Drømmene er ofte dyrere enn hva man ønsker å bruke av penger, så da er det viktig å finne ut hva er viktig for deg.

Personlig liker jeg å bo fint de dagene jeg skal slappe av på stranden, dager med opplevelser kan være på enkle sjarmerende hotell. Er jeg på storbyferie ønsker jeg å bo sentralt, det er dyrt å bruke tid på å reise fram og tilbake i storbyen. 

Du må tenke hva som er viktig for din drømme reise. 

hvor skal vi reise pa ferie hvordan er vaeret klima by thomas lipke

Hvordan er været?

Jeg syns det er viktig å velge riktig sesong når jeg skal reise på ferie. Ferie dagene er så verdifulle. 
Det er ikke slik at høysesong alltid er best, men velger du lavsesong så vær oppmerksom på hvorfor det er lavsesong!

Drømmer du om kritthvit strand, så er det viktig å reise i den tiden stranda ser ut som et postkort.
Over 40 grader i skyggen er ikke så kult, selv om hotellet var billig. Det er mange fallgruver å gå i, det er viktig å ta hensyn til klima når du planlegger drømme ferien din.

Les mer om 
hvordan vær du kan forvente deg, måned for måned.  
Du kan også få profesjonelle til å hjelpe deg.

bærekraftig turisme jungeltur med lokal guide

Bærekraftig turisme

Turistnæringen er en viktig bidragsyter til verdensøkonomien, i 2016 sto turisme for 10,1 prosent av verdens BNP. Hver 10ende person jobber i turistindustrien på verdensbasis. Dette er tall fra World Travel & Tourism Council. Covid-19 har selvsagt slått hardt ned, spesielt i de fattigste landene som ikke ha myndigheter til å hjelpe seg.

Når verden igjen åpner ønsker FlipFlopTraveller til å bidra til bærekraftig turisme! Jeg kjenner folk verden rundt som er hardt berørt av korona pandemien og jeg gleder meg til å sende glade nordmenn til mine gode samarbeidspartnere. 

FlipFlopTraveller vil spre reiseGLEDE! Vi vil at du skal få oppleve spennende steder med flott natur og bli kjent lokal kultur. Du skal ikke svette i en stor turistbuss eller bo på «all inclusive», om du ønsker det er det andre som kan hjelpe deg. Du skal gjerne få alle måltider inkludert, men det er mat servert direkte fra kjøkkenet, deilig frisk lokal kortreist mat.

Lokal kortreist mat bærekraftig turisme

Du trenger ikke å reise så langt utenfor turistsonen før lokale opplevelser står i kø. Det er rart hvordan solsenger blir presset sammen i et område, når du med litt ekstra planlegging kan komme til et paradis. 

Vi vet du ønsker både komfort og trygghet, det er slike paradis vi liker, de som er akkurat passe utbygd samtidig som at du får oppdage lokal kultur og levesett.

FlipFlopTraveller ønsker helst å bo på lokaleide hotell med god beliggenhet og sjarm, dette er ofte de kuleste bostedene. 

Ikke nok med at du som reisende får en uforglemmelig opplevelse, men du bidrar også bærekraftig turisme. Pengene vi som reisende legger igjen kommer lokal befolkningen til gode.

bærekraftig ferie i paradis

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.