hvor er den beste stranden på sri lanka?

Hvor er den beste stranda på sri lanka?

Sri Lanka har så utrolig mange flotte strender, så hvor er den beste stranden på Sri Lanka?

Det gjelder å finne din favoritt strand. Noen ønsker mulighet for å leie en solseng og nyte god mat og drikke på stranden, mens andre vil helst sitte alene med boka si på en fredelig strand.

Det finnes en paradis strand for alle, nedenfor får du noen tips om noen av de beste strendene på Sri Lanka.

Kalkudah beach

Drømmer du om en fredelig strand kan Kalkudah være stranden for deg. Denne 4 km vakre sandstranden har god plass, det kan være at en fisker dukker opp eller en lokal ku spaserer forbi, men her kan du nyte stillheten. Husk å ta med mat og drikke, dette er heller ikke stedet for å svømme langt ut pga strømninger. Her er det å nyte vakker natur, stillhet, bade (ikke svømme) og kanskje yoga eller meditasjon?

Kalkudah beach ligger på vestsiden av Sri Lanka og bare noen kilometer fra Pasikuda beach. Denne siden av øya har vakre sol oppganger. 
Beste tid å besøke Kalkudah er fra mai til september. Mai, juni og jui kan ha temperaturer på rundt 35 grader og er årets varmeste måneder.

Hiriketiya Beach

Hiriketiya Beach sri lanka by richard de ruijte

Drømmer du om en jungel paradis strand med kul & chilled vibe?
Da er den vakre  stranda Hiriketiya Beach perfekt for deg. Her kan du kose deg i gylden myk sand med palmetrær hengende ut mot stranda, akkurat som på et postkort. Kos deg på en av de kule og individuelle cafeene langs stranda og se på surfere ute ved bølgene. 

Er du en surfer så er dette en av Sri Lankas mest populære strender, de beste bølgene får du tidlig på morgenen. På kvelden er det god stemning langs cafeene og barene.

Hiriketiya Beach ligger på Sri Lankas sørkyst, ikke langt fra byen Dikwella.
Beste tiden å besøke Hiriketiya Beach er fra desember til mars.

Pamunugama Beach

Denne lille stranda ligger på en smal sandstripe mellom hovedstaden Colombo og feriebyen Negombo. Ikke langt fra Panunugama ligger en landsby. Den er ganske stille til å ligge mer eller mindre midt i det mest hektiske delen av Sri Lanka.

Mirissa Beach

mirissa beach in sri lanka by rowan heuvel

Liker du fantastiske solnedganger så er stranda Mirissa et godt utgangspunkt. Her finner du en deilig halvmåne-formet sandstrand med svaiende palmer og krystallklart vann. Her finner du gjestehus, strandkaféer og strandbarer. Slapp av i en hengekøye på stranden og fest deretter på de mange strandbarene.  Ved Marissa er det muligheter for ayurvedisk behandling. 

Coconut Tree Hill viewpoint ikke langt fra Mirissa beach. Her kan du slappe av og nyte utsikten mot det Indiske hav. Det er en 30 – 40 minutters spasertur fra Mirissa Beach eller Rock Brigde. Fantastiske solnedganger fra Coconut Tree Hill Viewpoint.

Secret beach ligger også nær Mirissa, les mer om Secret Beach nedenfor.

I perioden fra desember til april kan du se hvaler rimelig nær stranden eller ta en båttur for å se hvaler og delfiner på nært hold.

Sted: Sørkysten. 
For deg som liker en avslappet bohemsk festkultur. Solstoler og godt utvalg i spisesteder.
Beste tiden å besøke: november til mar

 

Secret Beach

solnedgang over paradis strand pa sri lanka by georgy trofimov

Secret Beach som ikke er er så hemmelig lenger er faktisk 3 strender på rekke og rad like ved Mirissa Beach. Du kommer enklest til Secret beach med en tuctuc fra Mirissa. Den siste strekningen er veldig stenete og anbefaler at du går den til fots, noen tuctuc sjåfører tar deg med en humpete tur over steinene for en ekstra penge.  

Kom så tidlig du kan på morgenen, slik at du kan nyte stranden før det blir for folksomt. Det er uansett færre folk på Secret Beach enn Mirissa. Å besøke disse strendene er en “must do” om du er på disse kanter. 

Secret Beach består av de 3 nydelige strendene Blue Lagoon, Palm Cove og Shelly Beach. Du kommer først til Blue Lagoon hvor du kan leie solsenger og hvor det er fint å ta en svømmetur. Palm Cove er en vakker liten bukt med en gylden sandstrand og hvor jungelen møter havet. Shelly Beach er stedet for å snorkle og dykke. Det finnes en lokal strandbarer hvor du får kjøpe mat og drikke i tillegg til å leie solsenger. 

Få med deg solnedgangen over Secret Beach, her vil du ha mange gyldne “Insta moments”.

Sted: Sørkysten. 
Beste tiden å besøke: november til mars

Dalawella beach

hvor er den beste stranden på sri lanka

Dalawella beach ser akkurat ut som en paradis strand skal se ut, med gylden sand, klart vann og palmer som henger over stranda. Her kan du også nyte vakre solnedganger og det er fint å svømme her. Stranden Dalawella er nok med i kampen om Sri Lanka’s vakreste strand,  og er blitt veldig kjent på Instagram.

Dalawella er utrolig nok ikke den mest travle stranda på Sri Lanka, her får du vanligvis nyte en fredelig dag i sola. Dette er også en av de beste stedene å svømme på Sri Lanka, men sjekk alltid forholdene før du legger ut på en lang svømmetur.

På Dalawella beach bor det mange havskilpadder, er du heldig kan du møte en eller se små skilpadder klekke ut av eggene sine. Det er virkelig et minne for livet.

Sted: Sørkysten. 
Beste tiden å besøke: november til mars.

 

Pasikuda Beach

beste strender på Sri Lanka

Pasikuda beach ligger på østkysten av Sri Lanka mellom Kalkuda og Det indiske hav, omtrent 35 kilometer fra Batticaloa Town. Her kan du nyte den brede sandstranden med kokospalmer som et vakkert bakteppe og bade i det  turkisblå vannet. Dette er en av de tørrere stedene på Sri Lanka, så husk å beskytt deg mot sola samt drikke mye vann.

Det er en del aktiviteter på Pasikuda Beach; kitesurfing, boogie boarding, surfing, seiling og kano. 

Beste tid å besøke Pasikuda er frra mars til oktober. Auguster en bra måned for da er været vanligvis på sitt beste og det er en mellom sesong slik at prisene er ikke på sitt høyeste.

  

 

Arugam Bay & surfe strender

Sri Lankas berømte surestrand

Arugam Bay er et lite tettsted med en vakker måneformet strand – Sri Lankas berømte surfestrand.
Det lille koselige stedet med hippie vibe har flere butikker, det som er kult er at det er mye lokalprodusert her. Her finnes et godt utvalg av bikini, T-shirts, shorts, flipflops, bohemske kjoler – kule ting som du ikke får kjøpt andre steder.

Om du er nybegynner kan du ta surfetimer og profesjonelle kan bli med på konkurranser. 

Er du nybegynner så er Whiskey Point som ligger ca 15 minutters tuctuc tur unna Arugam et godt alternativ, her er bølgene litt mindre og det er mange nybegynner kurs.

Kanskje litt mindre kjent surfestrand er Peanut Farm som ligger bare en liten halvtimes tuctuc tur unna Arugam Bay. 

 

Marble Beach

Stranden Marble Beach har fått sitt navn fordi havet skinner som marmor når vannet er stille og sola skinner. Dette er nok den beste stranda rundt Trincomalee på østsiden av Sri Lanka. 

Marble beach har gylden sand og ligger i en liten bukt, vannet er krystallklart med vakker utsikt over de omkringliggende klippene. Både turister og lokale kommer for å nyte Marble Beach på Sri Lanka.

Luftforsvaret eier og vedlikeholder området og har en liten base ved siden av Marble Beach. Du vil se at de er der, men glemme det så snart du har funnet deg til ro på stranden. Det er en liten inngangs avgift for å komme på stranden.

Beste tid å besøke stranden er fra april til september.

Hvor er den beste stranden på sri lanka?

Sånn generelt vil jeg si at du finner de beste strendene på den sørlige delen. På nord og øst siden er klimaet tørrere, og du får ikke det tropiske bakteppet.

Fordelen eller ulempen, helt etter hvordan man ser det, så er nordlige delen av Sri Lanka mindre utbygd for turisme enn den sørlige delen. Området hvor tamilene bor er nok et kommende turist område. I dag kan du reise og oppleve kulturen og se dagliglivet. Strendene er vakre, men ikke alltid plukket ren for søppel. Best sjans for en ren strand er å bo på et hotell med privat strand på den nordlige delen. Jeg påstår absolutt ikke at alle strendene er forsøplet på nordsiden. 

En annen viktig ting å merke seg er klima og sesong når man skal finne hvor er den beste stranden på Sri Lanka. 

Sånn generelt så har sør og vest siden av Sri Lanka har best vær fra november til april, mens østkysten har best ferievær fra mai til september. 

Hvor er den beste stranden på Sri Lanka? Det er opp til deg og dine drømmer, i tillegg til hvilken sesong du ønsker å reise. Jeg håper dette innlegget hat vært til hjelp!

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook og Instragram

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.