Sri Lanka reiseguide

Sri Lanka

Den vakre tropiske øya Sri Lanka er ikke stor,
men innholdsrik! 

En ferie på Sri Lanka byr på paradis strender, rik historie og fantastiske natur opplevelser.

På Sri Lanka er det tett mellom høydepunktene, den lille øya har hele 8 steder som står på Unesco’s verdenarvsliste. Det forteller om en rik historie på denne vakre tropiske øya.

Sigiriya en av Sri Lankas høysepunkter som må ses

Det er rart å tenke på at Sri Lanka var et veletablert land lenge før Jesus ble født. De hadde byer, palasser, padagoger, parker, templer og en avansert sivilisasjon.

Det var singalesiske kulturen oppstod for ca 2320 år siden, og Sri Lankas historisk kulturelle triangel går mellom de gamle metroploene Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya.

Sigiriya er et av Sri  Lankas mest kjente landemerke, løveklippen midt i jungelen. Her bygde Kong Kasyapa et palass på toppen av den 200 meter høye klippen. Gå forbi de enorme løvepotene og klarte opp trappen til palasset som slynger eg rundt fjellsiden. Ikke den beste turen for deg med høydeskrekk, men det er en uforgemmelig tur med en spennende historie hvor du får høre om livet i palasset for 1400 år siden. 

Hotell i alle prisklasser på Sri lanka

Hvor skal man bo på Sri Lanka?

Denne perlen i Det Indiske Hav er rett og slett et reiseparadis, med gyldne strendene og krystallblått hav, kulturell og historisk storhet, naturlig skjønnhet, vennlige smil, kulinariske opplevelser og fantastisk dyreliv. 

Sri Lanka har mange overnattingsmuligheter for kresne reisende, for deg på budsjett og for deg som liker det kult men enkelt. 

På øverste hylle kan du velge mellom overdådige vakre boutiquehoteller til private villaer. Det finnes resort hotell i de fleste prisklasser og mange fine pensjonater. Det er noe for enhver smak og lommebok når man reiser på ferie på Sri Lanka!

elefanter pa Sri Lanka by abdulla faiz reise

Hvordan er været på Sri Lanka?

Sri Lanka har fint ferievær et eller annet sted på øya året rundt. Gjennomsnitts temperaturen er behagelige 25 grader. Man ikke klage på klimaet for ferie på Sri Lanka.
På sør og vest siden av Sri Lanka har best vær fra november til april. Det er i dette området du finner hovedstaden Colombo og den internasjonale flyplassen.
Østkysten har best ferievær fra mai til september. Høylandet midt på øya er vanligvis ca 10 grader kaldere enn ved kysten, og har best ferievær fra oktober til mars.

hvordan reise rundt på Sri Lanka? Tog er et godt alternativ

Reise rundt på Sri Lanka

Sri Lanka har tog opplevelser i verdensklasse. Den beste måten å reise rundt på Sri Lanka er en kombinasjon av tog og bil med privat sjåfør.
En av Sri Lankas høydepunkter er togturen mellom hovedstaden Colombo og Ella som går via Kandy. Togturen fra Colombo til Kandy tar 2 ½ time, her nyter du vakkert landskap og folkeliv mens toget jobber seg opp til Kandy.
Turen videre fra Kandy til Ella skal være en av verdens vakreste togreiser, turen tar deg gjennom te-plantasjer, landsbyer og med utsikt til vakkert fjell landskap. Denne turen tar ca 7 timer. Har du tid er det absolutt verdt å ta en natt eller flere i Kandy før du reiser videre.

Det er tog av forskjellig standard i tillegg til forskjellig klasser på hvert tog. Skal du ta de episke og litt farlige bildene hvor du henger ut av vinduet må du bestille 2 eller 3 klasse. Vær oppmerksom på at det er ganske så fullt av folk og bagasje på de billigste klassene. 1 klasse har aircondition og da får du ikke åpnet vinduet. De fleste tog på disse strekningene har også en 1 klasse observation car med store vinduer beregnet for turister. Få meg deg en tog reise når du er på ferie på Sri Lanka!

Karri er en av Sri Lankas mest populære retter

Mat på Sri Lanka

Utvalget av mat på Sri Lanka er stort og variert. Det kommer jo at de har et godt utvalg av gode råvarer og en befolkning med forskjellig kulturell bakgrunn. Mest typisk er curry og ris med smaksrike pickles og chutneys. På de fleste tettsteder er det alltid streetfood å få tak i, prøv Hopper som er en slags pannekake med chili, kokos og ofte et egg. 

Det er vanlig å spise med hendene på Sri Lanka, men du som turist får vanligvis tilbud om bestikk til maten.

Øya har vært okkupert av både nederlendere, portugisere, malayer, arabere, indere og briter, de har lagt igjen spor også i matveien. På de største stedene er internasjonal mat tilgjengelig om du skulle ha behov for det.

Når man er på ferie på Sri Lanka må man fråtse i deilig nyplukket frisk frukt, ingenting smaker så godt som fersk mango, papaya, banan, melon eller passion frukt. Det er utrolig nok veldig sunt også!
Bare det å få en fersk fin avocado er jo en unik opplevelse, i Kandy dyrkes det mye avocado. Unn deg en fersk fin avocado når du har muligheten.

Opplev Sri Lanka
Kom deg ut av den hektiske turistsonen og opplev Sri Lanka. Opplevelsene står i kø, det er bare å finne den riktige kombinasjonen for akkurat deg. Bruk tiden før du reiser til å planlegge enten selv eller sammen med en reise designer. 

Ikke bruk dine verdifulle feriedager til å planlegge, prute og lete. Disse dagene er for å oppleve og nytes.

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook.

Skriv en kommentar