Øyhopping i Thailand

yhopping i thailand de fineste beste øyene

Reis fra øy til øy på øyhopping i Thailand, oppdag vakre øyer med hver sin sjarm. Hver øy er unik, alle har kritthvite sandstrender og krystallklart vann om du reiser til riktig tid. 

Det er 3 områder som er fantastisk for øyloffing i Thailand. 

Skroll ned for spennende informasjon og vakre bilder som tar deg med på en liten drømmereise til Paradisøyer i Thailand her og nå.

Paradisøyer i thailand

yhopping i thailand by sumit chinchane

Andamanhavet

Tropisk skjærgård

Siambukten

Paradisøyer, Yoga & Dykking
koh tao i thailand dykkeøy god sikt dykke skole yoga by darren lawrence
beatiful weather in thailand best time to visit thailand thailand climate when to visit thailand

Ukjente perler

Drømmeøyer utenfor allfarvei

tropisk skjærgård

Andmanhavet er en av verdens vakreste steder å øyhoppe. Man kan selvsagt bli med på dagstur til det vakre øyriket og se kjente steder som Chicken island, James Bond island, Koh Phi Phi og The Beach øya Maya Bay, men jeg foreslår ekte øyhopping hvor du tar med deg bagasjen og drar videre fra øy til øy. 

Det er viktig å reise utenfor monsuntiden, for under regntiden (monsun) er bølgene altfor høye til øyhopping. 

Du bør planlegge øyhopping i denne delen av Thailand i perioden november til mai.

yhopping i krabi wojciech portnicki IJGVSMI nsw unsplash

For dagsturer kan du ta longtail båt fra Krabi til de nærmeste øyene som Chicken island, skal du lenger ut som Koh Phi Phi og Maya Bay må du reise med speed båt. Fra Krabi har du mange vakre øyer å velge mellom på øyhopping i Thailand. 

Fra Phuket er Koh Yao Yai og Koh Yao Noi gode alternativ. Alt etter hvor lang tid  du har så kan du nå alle øyene. Det er jo mulig å starte i Krabi og avslutte på Phuket. Om du liker å shoppe så er det mest å handle på Phuket, så av den grunn er det greit å velge shoppe-øya til slutt.

Min favoritt for øyhoppping er å starte i Thailand og avslutte i Malaysia, mer om dette kommer i en senere blogg. Denne gangen skal vi reise til de vakre øyene i Thailand.

Koh Yao Yai

Midt imellom Phuket og Krabi finner du den urørte perlen Koh Yao Yai. 

Denne drømme-øya byr på  krystallklart vann, kritthvite sandstrender, gummi og kokosnøtt plantasjer, korallrev med fargerike fisker og vakre solnedganger. 

Øya er såpass urørt av turisme, slik at du får oppleve dagliglivet og møte mange smil. Thailand er jo fortsatt smilets land.


Koh Yao Yai har både kule cafeer og fine bosteder hvor du bor på stranda, men søker du natteliv finner du ikke det her. 

Når du vil ha en pause fra paradis stranda har du et hav av spennende muligheter. Kanskje det kan friste med en kajakktur gjennom mangrovene eller en ATV tur i regnskogen gjennom landsbyer og til urørte tropiske strender. 

Ønsker du litt roligere aktiviteter kan du bli med på båttur og snorkle i noe som ligner et akvarium,  eller hva med en massasje eller en yoga time? Mulighetene er mange for å ha deilige dager på Koh Yao Yai.

Ta en dagstur ut i den vakre Phang Nga Bay som er et must å disse kanter. Start tidlig og besøk Koh Hong først slik at du kommer før de store turisthordene fra Phuket. Bruk gjerne resten av dagen til å utforske alle de andre flotte øyene og nyt det fantastiske landskapet på din tropiske ferie.

For å reise fra Phuket til Koh Yao Yai tar en taxi båt (fungerer som buss) fra Bangrong Pier på Phuket til Klong Hia Pier på Koh Yao Yai.

Koh Yao Noi

En stille og fredelig øy bare en times fergetur fra turistøya Phuket. Innbyggerne på Koh Yao Noi er kjent for å være vennlige, her føler du virkelig at du er i smilets land. 

Dette er ikke øya for party-liv, her er det stjernehimmel og lydene fra jungelen som er underholdningen på kveldstid. 

Det er flest bosteder på østkysten av øya, og i samme området finner du mange kritthvite sandstrender med svært god plass. Et ekte tropisk paradis.

Koh Yao Noi er en kupert øy med fjell og regnskog, ta en tur rundt på øya og oppdag små landsbyer med ris-åkre rundt. Se hvordan livet er her, ganske langt ifra det moderne livet mange av oss lever. 

På vestsiden av øya vil du finne flere gårdsbruk og lange vakre kritthvite sandstrender. Innbyggerne på Koh Yao Noi er stort sett muslimske.

Lei en kajakk, er du vant med å padle kan du ta turen til den lille naboøya Koh Nok – om ikke vil padle kan du leie en båt til å ta deg til denne Robinson Crusoe øya. En grønn flekk med sandstrand midt i det krystall klare havet. Tipset er å dra hit på ettermiddagen, etter at turgruppene har vært her – da er sjansen for å nyte paradis øya i fred og ro størst.

Lei en båt for dagstur for øyhopping ut i verdens vakreste skjærgård, start tidlig og besøk Koh Hong først slik at du kommer før de store turisthordene fra Phuket. Bruk resten av dagen i vakre Phang Nga Bay.

Du finner bosteder i alle prisklasser på Koh Yao Noi, fra det helt enkle til et av verdens fineste hotell. Hotellet Six Senses Yao Noi er et av de flotteste hotellene jeg vet om.

Det går ferger fra til Phuket, Koh Phi Phi og Koh Lanta, billetter bør forhåndsbestilles.

Koh lipe

Helt sør i Thailand finner du paradis øya Koh Lipe med fantastiske kritthvite sandstrender og krystall klart vann. Du trenger ikke svømme langt fra den pudderhvite sanda til korall revet med fargerike tropiske fisker. 

Koh Lipe er kjent for sine vakre strender og slaraffenliv, men det er mindre kjent at det er en av de beste plassene i Thailand å ta dykkerlappen. Her er det mindre turister og derfor mindre grupper enn de fleste andre dykkesteder. 

Koh Lipe er akkurat passe turistifisert, da øya hverken har flyplass eller kai. For meg er det et høydepunkt å vasse fra båten inn til den tropiske drømme øya, men de fleste ønsker bedre komfort. Du bruker under en time å gå rundt øya, og du kan nyte utsikten til de grønne naboøyene der du står med føttene godt plantet i den deilige sanden.

Stemningen på Koh Lipe er det jeg kaller luksus-hippie eller bohemsk, kult og avslappet. Om du blir lei av livet på drømme stranda kan du bli med på en yoga time, leie en kano, bli med ut å fiske, snorkle eller dykke. 

Kvelden må nytes under stjernehimmelen med sjøutsikt, du kan velge mellom thai og internasjonal mat. Det finnes strand-uteliv her, i dette tropiske paradis.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi er usigelig vakker – men sjarm er blitt byttet ut med stress etter mange års turisme. 

Om du velger å ta noen netter på paradis øya, bestill i god tid og vær nøye med å finne et greit bosted. 

Berømte Maya Bay ligger ikke langt fra Koh Phi Phi, du bør se stedet de spilte inn filmen “The Beach” når du er på disse kanter. 

Gå også opp på Koh Phi Phi viewpoint for flott utsikt og mulighet til å ta en selfie med vakre Koh Phi Phi  i bakgrunnen.

koh poda

Paradis øya Koh Poda ligger bare 6 km ut Andamanhavet fra Aonang i Krabi. Du kan lett ta en dagstur å nyte denne vakre øya med kritthvit puddersand, krystallklart vann og vaiende palmer og med Chicken Island som et flott bakteppe. Det er koraller med fargerike fisker ca. 20 meter fra stranda, flott for snorkling. 

Jeg anbefaler en natt i paradis, føl deg som Robinson Crusoe når turistbåtene forlater den tropiske øya og du får stjernehimmelen nesten helt for deg selv. 

Bostedene er enkle og det er bare strøm fra kl.2000 til midnatt, så for folk flest er en natt nok.

Koh jum

Den vakre øya Koh Jum er en forholdsvis ukjent perle, øya går også under navnet Ko Po som er området nord på øya.

Lei en sykkel eller gå turer på øya, oppdag søvnige landsbyer med hyggelige innbyggere og nyt livet på de 9 tropiske strendene. Øya er ikke mer turistifisert enn at du kan oppleve dagliglivet i Thailand. I en største landsbyen Ban Koh Jum finnes også noen butikker og et større utvalg av cafeer. Du vil finne familie drevne Thai restauranter i alle landsbyer.

Strendene er stille og rolige, om du ikke har stranda helt for deg selv – så er det ikke langt ifra! Det er lettest å nå strendene i sør, her er veiene er bedre. På nordsiden av øya er de mer humpete grusveier.

Ao Si Beach er den mest Instagram vennlige stranda med riktige farger til gode foto. Beste strand for solnedgang er Magic Beach, Golden Pearl Beach er kanskje den beste stranda totalt sett, og Coconut Beach i nord er stille og vakker. 

Uansett hva du velger, du vil ikke bli skuffet. Det er mange kritthvite sandstrender med krystallklart vann å velge i tropiske paradis.

koh lanta

Øya Koh Lanta er manges favoritt, jeg deler ikke den oppfatningen – syns de fleste øyer i Thailand er finere. 

Det største feriestedet på Koh Lanta heter Saladan og ligger ikke langt fra fergekaien (ikke gåavstand). Her er det ei lang fin strand med hotell og en del restauranter. 

Koh Lanta ligger såpass langt sør slik at folk flest er ikke Buddhister her, men muslimer. 

Jeg har reist rundt hele øya, jeg syns Koh Lanta er hyggelig, men langt i fra en favoritt. Det er mange som reiser hit for dykking og matkurs. 

phuket

For deg som kjenner deg trygg med mange turister og trives i Syden er Phuket det perfekte reisemål. 

Phuket er et tropisk Syden, jeg anbefaler området rundt Karon og Kata om du vil hit. I dette området får du alt du trenger av butikker, restauranter og strand – men er ikke like hektisk som Patong. 

Phukets roligste og lengste strand er May Khao Beach, utrolig nok er den lite utbygd – her finnes knapt en restaurant og noen bosteder. Fint utfluktsmål på Phuket. 

Kombiner gjerne Phuket med en av de andre øyene ovenfor.

paradisøyer i siambukta

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao er de største øyene sør i Siambukta. Den er enkleste måten å komme hit er å fly til Koh Samui og ta ferger herfra. Det er også mulig å komme med ferge fra fastlandet. Det går ferger mellom øyene, det er for langt med longtailbåt

koh tao i thailand dykkeøy god sikt dykke skole yoga by darren lawrence 2
longtail boat in Koh Samui area

Regntiden slipper først tak i midten av januar i dette området, og den beste sesongen er fra februar til april.  Skal du på sommerferie til Thailand er dette et av de beste alternativene. Den varme sesongen starter i mars og slutter i august da regnet slår inn for fullt. Det kan forekomme regnskyll i den varme perioden, også mer bølger enn i februar-april. 

Koh Samui

Første gang jeg besøkte Koh Samui var i 1989, det var første gang jeg så en “post kort strand” på ekte. Det var kjærlighet ved første blikk, jeg har reist tilbake mange ganger i årenes løp.  Chaweng som i 1989 hadde noen stråhytter langs stranda er nå en kommersiell turistby. Det som er fint på Koh Samui er at ingen bygninger får være høyere enn palmene, det gjør at stranda fremdeles ser fin ut. 

Koh Samui har mange strender å by på, men det er Chaweng og Lamai som er mest utbygd. Det er fremdeles god plass på stranda, men du må påregne endel strandselgere i løpet av dagen. Det er godt utvalg i restauranter, det er mange butikker og et bra uteliv på hoved-strendene.

Ønsker du en roligere ferie velg Bophut, Fishermans Village eller Mae Nam. Her finner du nok restauranter, og det er ikke langt om du vil ta deg en tur inn til bylivet. Nathon er den største lokale byen på Koh Samui, det er her ferjene kommer inn. Ønsker du å se dagliglivet er det fint å bruke en ettermiddag og oppdage Nathon by.

Koh Samui har alle typer bosteder og spisesteder, alt etter hvor mye du ønsker å betale. Jeg liker at mange restauranter og cafeer ligger mer eller mindre på stranda med det krystallklare vannet, og at det er lett å få et bosted som også ligger på stranda. Her kan man både feste og ta det med ro, det gjelder bare å velge riktig. 

Koh Phangan

Koh Phangan ligger en båttur fra Koh Samui er verdenskjent for sine fullmåne fester. Når det er fullmåne samles ungdommer fra hele verden til en stor utendørs fest. Dette skjer kun en gang i måneden og på et begrenset området.

På nordsiden av øya finner du stille vakre strender, cafeer og krystallklart vann. Ta med ei god bok og finn deg godt til rette i hengekøya! Koh Phangan er ei kupert øy, mange ganger kan det være lønnsomt å ta en longtail båt istedenfor pickup gjennom jungelen med bratte grusveier.

Mitt hemmelige tips er Bottle Beach på Koh Phangan, muligens Koh Phangans vakreste strand. Her bor du enkelt og billig på på den kritthvite stranda.  Det er ikke mye å gjøre foruten å nyte strandlivet, bli med på fisketur, snorkle, se på stjernehimmelen og prate med de lokale og tilreisende. Utvalget av restauranter er smalt på Bottle Beach, kun to sist jeg var der. Men du får god Thai mat, Chang øl, brus og vann. Sjarmfaktoren er høy!

Koh Tao

Den lille sjarmerende øya Koh Tao i Siambukta er verdenskjent for sine dykkerskoler og fantastiske fargerike liv og krystallklare vann. Koh Tao byr på et dramatisk landskap med frodig jungel og bratte klipper. Mange leier scooter eller ATV for å oppdage øya, du kan også ta turen til fots opp til Two View som er øyas høyeste punkt. Sairee Beach og Mae Hat Beach er øyas livligste steder.
Når du er på disse kanter må du ta turen til Koh Ngang Yuan, det er tre små tropiske øyer forbundet av sandbanker. Det er så vakkert, veldig foto-vennlig! Bestill en tur med lunsj og snorkling underveis.

drømme-øyer utenfor allfarvei

White sand beach at Koh Chang Island

Disse øyene er blant mine tropiske paradis favoritter! I og med at det krever tid og planlegging å komme hit gjør at turistpresset blir mindre. Det er likevel nok besøkende til at det finnes gode restauranter, spa tilbud og aktiviteter. På Koh Chang kan du til og med shoppe. 

Hit kommer du enklest med transport fra Bangkok, bil og ferje. Jeg bestiller alltid på forhånd, turen tar ca 4 timer – og jeg syns det er virkelig verd turen. Det er enklest å organisere privat transport mellom øyene. Beste tid å reise er mellom november og mars. Det er mulig å reise med ferge mellom øyene, dette er enklest i høysesongen november-mars. Drømme ferien bør planlegges og bestilles på forhånd.

Koh Chang

Koh Chang er øya med mest turist fasiliteter i dette området, her kan du besøke landsbyer som står på påler ute i vannet, bli med på tur i jungelen, ri på elefanter eller kjøre ATV i naturen, ta båtturer med snorkling og lunch på ubebodde øyer. Det finnes et godt utvalg av restauranter, når du er blitt lei av deilig Thai mat så kan du få tak i både italiensk og internasjonal mat. Hele øya er vakker, men jeg unngår White Sand Beach fordi den er for utbygd og mangler sjarm. Koh Chang har fantasiske solnedganger, hver kveld.

koh kut

Ko Kut er en av Thailands vakreste paradis øyer med tropisk regnskog, små fiskelandsbyer og hvite vakre uberørte strender med krystallklart vann. Lei en lokal båt med skipper og dra på oppdagelses ferd, finn gjemte badekulper og fossefall i den gamle regnskogen. Øya er faktisk Thailands fjerde største øy, men har bare ca. 2000 innbyggere. Øya går under navnet Ko Kut og Koh Kood, dette er samme øy. Livet går sakte på Ko Kut og det heftigste nattlivet er å se sola gå ned i havet.

Koh Mak

Koh Mak er en liten paradis-øy, denne øya er den beste for sykling og gåturer. Øya er ikke så kupert som Koh Chang og har ikke like tett regnskog som på Ko Kut. Ko Mak har mange merkede turstier. Besøk den største landsbyen på nordsiden av øya og få et innblikk i det ekte Thailand.

FlipFloptraveller

Lokal Turisme

eventyrlige opplevelser

Ikke langt fra charterstranda i Phuket eller i Krabi finner du vakre Khao Sok Nasjonalpark. Opplev den 20 million år gamle regnskogen, nyt lydene fra jungelen, ta en kanotur i uberørt natur, se regnskogen våkne til liv på en morgensafari, besøk grotter med fantastiske formasjoner. Opplev ekte Thailand.

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook.

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.

Skriv en kommentar