EXIT oppleve alt

Exit sesong 2

EXIT - Hva er å oppleve alt?

Etter å ha sett begge sesonger av Exit så blir jeg så fasinert over at det blir sagt, de hadde opplevd ALT i starten av 20 åra. Hva er å oppleve alt?

De har vakre hus, kule biler, imponerende kontor, riktig utseende på koner, og barn som får «alt». Men har de opplevd alt?

EXIT luksus hotell og biler by serge kutuzov

Etter at et par av Exit gutta hadde vært på tur i Afrika, bodd på 5 stjerners hotell og tatt for seg blant byens jenter, så var det kun redsel om å være smittet av HIV som var det klareste reiseminnet.

Er det å bo på 5 stjerners hotell det å oppleve alt?
Jeg digger hotell, har bodd på alle typer fra 1 til 5 stjerner. På de flotteste hotellene blir du behandlet som en konge, alt er vakkert og maten er upåklagelig. Det er deilige ferie minner.

ferie pa Maldivene strand bungalow Anantara Kihavah Maldives Villas by zunnoon ahmed scaled

Men de hotellene jeg husker best er de som har en lokal sjarm. 

Jeg glemmer aldri det 1 stjerners hotellet midt i Lisboa hvor jeg måtte selv låse meg inn den gamle store døren, gå opp den smale trappen helt til toppetasjen, og komme inn til mitt kule krypinn med en fransk balkong og utsikt over Lisboas tak. Åpne verandavinduet og høre summingen fra gaten, det var lykke for meg – en bitteliten bit av det å oppleve alt, syns jeg.

Eller alle de strand bungalowene jeg har bodd på, av svært varierende standard. De enkleste bare med bastvegger, og baderoms-fasiliteter noen flipflop-steg unna.

Det å våkne til bølge sus og utsikt som et postkort, prate med den lokale familien som eier bungalowene og kanskje bli med på en båttur, prøve den lokale maten som familien server på sin lille restaurant, nyte kvelden med utsikt over en stjerneklar himmel – det er en liten bit av det jeg syns er å oppleve alt.  Her det ingen krav til galla eller pene smil, her gjelder helt naturlige smil og shorts & T-shirt funker helt fint. Vel, må innrømmes at jeg lever stort sett i bikini, flipflops og sarong på slike steder.

Når man bor på små lokale eide hotell så blir man lettere kjent med de som bor der, du blir møtt som en venn – ikke som en konge. Slik knyttes vennskap, når man møtes med gjensidig respekt. For meg er det en liten flik av det å oppleve alt.

Øltyper i Kenya

Når samme Exit-mann kommer hjem til barna sine, spør det ene barnet om han ikke kan ta med familien på ferie til Afrika. Kanskje det, svarer han. Vi som har blitt kjent med karakterene i serien vet jo at noen kul familieferie får ikke dette barnet som «får alt» oppleve.

Å ta med barna på tur er noe av mine beste minner i livet. Jeg, en helt vanlig norsk dame, har tatt med barna mine til Afrika flere ganger. Vi har fantastiske opplevelser sammen, noe som gjør av vi blir enda mer knyttet sammen som mennesker.

Familie ferie reis med barn i sahara

Vi har gått fra landsby til landsby i Andesfjellene, og innkvarteringen var nok på 1 stjerne minus! Men opplevelsen vil jeg gi 5 stjerner. Vi har bodd i telt i Sahara, gått oss bort i soukher (marked), sett pyramidene i Kairo, ridd på hest blant sebra i Swaziland, møtt alle de 5 store på safari i Kruger, besøkt indianerne på sivøyene i Peru og gått opp til Table Mountain i Cape Town. 

Vi har sittet ved bålet i ørkenen og snakket med ungdommer på samme alder som mine barn, ungdommer som aldri har gått på skole, men snakket perfekt engelsk. 

Vi har møtt folk med et åpent sinn og gjensidig respekt, vi har fått så mye tilbake i form av kunnskap og vennskap. Jeg legger alle disse opplevelsene inn i min samleboks av det å oppleve alt.

uro oyene pa Titicacasjoen er laget av siv jorgen pa 7 ar er like hoy som damene

Å tjene 50 millioner en dag gir tydeligvis ikke lykke, for higet etter mer er større en det å finne ro i det man har.

Det å oppleve alt oppfattes så forskjellig. For meg er det å reise, møte folk, oppleve kulturer og se verdens fantastiske natur. For andre kan det være å dra på hytta eller male et flott bilde. 

Uansett hva du foretrekker tror jeg det å oppleve alt er det å møte folk med gjensidig respekt og føle en form for felleskap. Det er akkurat dette som er så innmari fascinerende av det som sies at disse Exit-folka ble slik for de hadde opplevd alt. Jeg mener de ble slik for de hadde opplevd ingenting.

Les mer om TV-serien Exit på nrk. 

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.

Skriv en kommentar