Bangkok ReiseGuide

ferie i bangkok

ferie i bangkok

Hovedstaden Bangkok i Thailand er absolutt verdt et besøk. Det er faktisk en av mine favoritt-storbyer, Bangkok er også byen som aldri sover. Som første gangs besøkende har jeg ville kjøpt en guide for en dag, bare for å få oversikt i denne spennende storbyen. En startpakke i en ny by er alltid lurt, man får et innblikk i kultur, infrastruktur og smarte tips på veien.

Grand Palace er et must, det er som å reise til Paris uten å se Eiffel tårnet – det kan man ikke gjøre første gang! Grand Palace er mye mer imponerende enn andre landemerker som Eifel tårnet, Big Ben og slottet! Her glitrer det faktisk i ekte gull og edelstener. Du vil bli imponert om du går uten guide, men med en guide får stedet mer interessant innhold! Grand Palace var engang slottet til kongen av Thailand, men er nå åpnet for oss uten blått blod. Inne i dette gylne komplekset finner du også Thailands helligste sted, Temple of Emerald Buddha med en Buddha statue laget av en jadestein.

grand palace hva kan man se i bamgkok

Et annet tempel verdt å få med seg er Wat Pho eller Temple of the Reclining Buddha. Du har helt sikkert sett den 46 meter lange gull Buddha på Tv en eller en annen gang, og det er interessant å se den på ekte. Tempelet ligger bare 10 minutters spasertur fra Grand palace. Besøk Grand Palace først, så Wat Pho. Avslutt gjerne besøket med en tradisjonell thai massasje, Wat Pho har Thailands beste massasje utdanning og du kan få kjøpt behandlinger av studentene.

Bangkok klung

hvordan ta seg rundt i BANGKOK

Elven Chao Praya med alle de små sideelvene er virkelig hovedåren i Bangkok. Mange bor langs side elvene, bli med på en sykkeltur her og opplev det genuine Bangkok uten turister.

Før skytrain ble bygd var elvebussen på Chao Praya beste fremkomstmiddelet i denne kaotiske storbyen. I 1999 ble skytrain, eller BTS som den også kalles, ferdig. Det gjorde det mye lettere å bevege seg rundt i Bangkok. Jeg anbefaler å velge et bosted i nærheten av skytrain eller båtbussen Chao Praya express Boat.

Tur med longtailbåt langs elva er en fin opplevelse, se Grand Palace og flere flotte byggverk fra sjøsiden. Det jeg liker best er å ta turen inn i småelvene og se på dagliglivet midt i Bangkok. Frisk bris midt i byen og mye fint å se på. Deilig avbrekk i en ellers hektisk by.

Ønsker man en romantisk kveld på elva kan man bli med en elvebåt i solnedgang og få servert deilig middag mens man nyter Bangkok by night. Om du heller vil bli med en partybåt med buffet og drikke så er det også en mulighet.

 

SHOPPING I BANGKOK

Chatuchak Weekend markedet verdens største helge marked, det er siste stopp på skytrain Mo Chit så det er lett å finne veien dit. Det er verre i finne veien ut av markedet, fordi det er stort og folkerikt. Her får du kjøpt alt fra lokal mat, klær, interiør, kunst, antikviteter og kjæledyr. På dette markedet finner du flest lokale, men anbefales absolutt for besøkende. Markedet har de siste årene vært åpent på lørdag og søndag kl.0900 til kl.1800.

Siam Square er Bangkoks shopping hjerte, du tar deg lett hit med skytrain til stoppet BTS Siam. Utvalget er stort, alt fra lokale varer til verdenskjente design varer. Prisnivået varier like mye som vare utvalget. Det er lett å bli litt overveldet første gang man besøker området, fordi det er stort. Jeg skal prøve å gi deg en liten pekepinn på hva som befinner seg på Siam Square. Siam Paragon er en av Bangkoks største og mest populære shopping centre. De nederste etasjene har kjente og dyre luksusmerker, deretter vanlige moteklær, videre opp i etasjene finner du møbler, teknologi og luksusbiler.

Siam Centre & Siam Discovery ligger mellom Siam Paragon og Mbk. Siam Centre & Siam Discovery har butikker med mote klær, livstil produkter og teknologi. Senteret henvender seg til ungdom/tidlig voksen.

Mbk har 100-vis av individuelle butikker med klær, vesker, smykker, sko, mobiltelefoner, teknologi og tingtang generelt. På dette shopping centeret er det mulig å prute på de fleste butikker. Gå av på stoppet BTS National Stadium om du kommer hit med Skytrain. Mbk er en av mine favoritter i Bangkok, det er genuint og ganske kaotisk. Man kan finne noen favoritter i det store utvalget.

I gatene rundt Siam square, dvs ikke inne i selve sentrene, finner du små individuelle butikker som selger egne designklær, vintage klær og posters, interiør og det meste du kan tenke deg. Det er stort sett lokal produsert, og man kan finne mye kult. Nærmeste skytrain stop er BTS Siam.

Vertigo Moon Bar Bangkok merket for gjenbruk

Når man har minst en natt i Bangkok må man få med seg besøk på en skybar! Nyt en middag eller en drink på Bangkoks tak, det er mange flotte skybarer å velge mellom, Mest kjent er nok Vertigo and Moon Bar, men som sagt det er mange flotte å velge imellom.

NATTMARKED I BANGKOK

Gatene forandrer seg i løpet av døgnet, på det hjørnet du kjøpte frisk deilig ananas på formiddagen selger de plutselig sko på ettermiddagen. Bangkok er dynamisk. Thailand er jo shoppers paradise, og Bangkok har det største utvalget. Skal du handle utendørs er det best å shoppe etter at sola er gått ned. Weekendmarkedet Chatuchak har åpent på fredag kveld, og det finnes flere kveldsmarkeder i byen som er åpen hver dag.

Asiatique The Riverfront Bangkok merket for gjenbruk

Asiatique natt marked ligger ved Chao Praya elva og markedet er bygd opp rundt den gamle internasjonale havna. De ikoniske lagerbygningene er nå gjort om til individuelle butikker på nattmarkedet. Her kan man kose seg i en hyggelig atmosfære, handle litt og kose seg på en restaurant eller småspise deilige lokale retter fra matbodene. Dette er nok Bangkoks mest organiserte nattmarked og har over 1500 tilbydere. Her finner du alt fra billig til dyrt, både når det gjelder shopping og mat. Ta skytrain til BTS Saphan Taksin og deretter gratis shuttle båt til Asiatique nattmarked. Shuttlebåten går i perioden kl.1600 til kl.2300.

Bangkoks mest kjente nattmarked er nok Patpong Night Marked som ligger midt i utelivs området. Dette er et ekte turist-marked, så prisene starter alltid høyt. Du kan være helt sikker på at det du kjøper på dette markedet IKKE er ekte vare, så det er bare å prute hardt. Markedet er åpent fra kl.1800 til 0100, og kan ta skytrain til Sala Daeng. Området har også mange sex barer.

Det å starte ferien med en spa-behandling etter en lang flyreise og jetlag er rett og slett fantastisk. Bangkok har mange spa av varierende kvalitet, men om du velger rett blir det en opplevelse du ikke vil glemme. De store kjente hotellene har vanligvis veldig bra spa, men de er selvsagt ikke de billigste. Du kan få svært god massasje på billigere steder enn de store kjente, hør med resepsjonen der du bor og gjør litt research før du bestiller.

Bangkok er Thailands eneste million by med ca. 5,8 million innbyggere. Nest største by er Nonthaburi, deretter Nakhon Ratchasima som ingen av de er store turistbyer. Den fjerde største byen derimot er vel den nest mest besøkte byen i Thailand, det er vakre Chiang Mai i nord med sine ca. 270.000 innbyggere.

BADEFERIE NÆR BANGKOK

vakre strender på Koh Chang by sua truong

Paradis øyene Koh Chang, Koh Mak og Koh Kut i Siam bukta er noen av mine øy-favoritter for strand nær Bangkok i Thailand. Her får du nyte fantastiske solnedganger, det finnes gode bosteder rett på vakre tropiske strender. Dette er de beste strendene nær Bangkok, til tross for at du må regne med minst 5 timers reise. Jeg bestiller alltid henting på flyplass eller hotell i Bangkok, slik at jeg blir tatt med helt fram til hotellet på Paradisøya. Når man bestiller på forhånd så tar man hensyn til ferjetidene, det er bare å møte opp i resepsjonen til avtalt tid – så ordner resten seg helt av seg selv. Jeg har også tatt fly til nærmeste innenriks flyplass, tidsbruken var den samme, mer mas og dyrere – så det ble med den ene gangen. Privat bil med sjåfør fungerer supert.

Koh Chang er øya med mest turist fasiliteter, her kan du besøke landsbyer som står på påle ute i vannet, bli med på tur i jungelen, ri på elefanter eller kjøre ATV i naturen, ta båtturer med snorkling og lunch på ubebodde øyer. Det finnes et godt utvalg av restauranter, når du er blitt lei av deilig Thai mat så kan du få tak i både italiensk og internasjonal mat. Hele øya er vakker, men jeg unngår White Sand Beach fordi den er for utbygd om mangler sjarm.

Koh Mak er en liten paradis-øy, denne øya er den beste for sykling og gåturer. Øya er ikke så kupert som Koh Chang og har ikke like tett regnskog som på Ko Kut. Ko Mak har mange merkede turstier. Besøk den største landsbyen på nordsiden av øya og få et innblikk i det ekte Thailand.

Ko Kut er en av Thailands vakreste øyer med tropisk regnskog, små fiskelandsbyer og hvite vakre uberørte strender. Lei en lokal båt med skipper og dra på oppdagelses ferd, finn gjemte badekulper og fossefall i den gamle regnskogen. Øya er faktisk Thailands fjerde største øy, men har bare ca. 2000 innbyggere. Øya går under navnet Ko Kut og Koh Kood, dette er samme øy. Livet går sakte på Ko Kut og det heftigste nattlivet er å se sola gå ned i havet.

Både Pattaya og Koh Samet ligger nærmere Bangkok. Pattaya er ikke et alternativ for meg, det er ikke Thailand i det hele tatt – bare trist turisme. Ko Samet er en vakker øy, men kan ikke måle seg med Koh Chang, Koh Mak eller Ko Kut.

Les mer om øyhopping i Thailand.

%C3%B8yhopping i thailand de fineste beste %C3%B8yene

Skriv en kommentar