5 tips bærekraftig turisme Ferie med god samvittighet

Reis på ferie med god samvittighet! Det som er kult er at bærekraftig turisme gir de beste og mest spennende opplevelsene.

bærekraftig ferie i paradis

5 punkts liste til Bærekraftig turisme:

 

  1. Reis utenfor allfarvei
  2. Bo på lokaleide hotell og guesthouse
  3. Spis på lokaleide restauranter og cafeer
  4. Bruk lokale guider
  5. Reis utenfor høysesongen

2017 var FN-året for bærekraftig turisme. I 2017 visste vi ikke hvor hardt alle som bidrar med bærekraftig turisme skulle bli rammet av pandemien Covid-19.  Målene for FN’s bærekraftig turisme er uansett like viktig i dag som i 2017, til tross for at turist industrien er mer eller mindre i ruiner etter Covid-19. 

La oss bygge opp turismen til å bli mer bærekraftig og rettferdig!

For å få en bærekraftig turisme i framtiden er det opp til oss forbrukere og være mer oppmerksom på hvilken type ferie vi velger å bruke penger på. Det er vi som forbrukere som har makten, også når det gjelder bærekraftig turisme.

Det som er kult er at bærekraftig turisme er den beste måten å reise på, syns jeg!

1. Reis utenfor allfarvei

reis litt utenfor allfarvei for bærekraftig turisme

Du trenger ikke å reise så langt utenfor turistsonen før lokale opplevelser står i kø. Det er rart hvordan solsenger blir presset sammen i et område, når du med litt ekstra planlegging kan komme til et paradis. 

Vi vet du ønsker både komfort og trygghet, det er slike paradis vi liker, de som er akkurat passe utbygd samtidig som at du får oppdage lokal kultur og levesett. 

Mange kjente steder har altfor mange besøkende. Det finnes ofte lignende og mindre kjente steder, som kan vise seg å være mye kulere alternativ og selvsagt ikke så folksomme. 

2. bo på lokaleide hoteller og guesthouse

Bo på Lokaleide hotell og guesthouse for bærekraftig turisme

Bo på lokaleide hotell med god beliggenhet og sjarm, dette er ofte de unike og personlige bostedene. Du som reisende får en uforglemmelig opplevelse, samtidig som du bidrar til bærekraftig turisme. Pengene vi som reisende legger igjen kommer lokal befolkningen til gode.

Det dukker stadig opp nye kule øko-hotell, de lokaleide er absolutt gode alternativ for ferie med god samvittighet.

3. Spis på lokaleide restauranter og cafeer

bærekraftig turisme nyt kortreist mat

Nyt lokal kortreist deilig mat servert direkte fra kjøkkenet. Å reise er også å oppleve det lokale kjøkkenet, lær om hva som vokser i området, lokale retter og skikker. 

4. bruk lokale guider

bærekraftig turisme jungeltur med lokal guide

Bruk lokal kunnskap, bruk lokale guider. De som bor der er de som kjenner stedet best. De vet om de lokale skikkene og hvordan livet er der i dag. En guide kjenner jo selvsagt historien, med en guide fra stedet får du prikken over I’en. For å få en ferie med god samvittighet lar du arbeidsplassene komme de lokale til gode.

5. Reis utenfor høysesongen

reis utenfor høysesongen mens det likevel er fint vær

Når er det høysesong? Det er ofte en blanding av når stedet er på sitt vakreste og når folk flest har ferie. De fleste steder har vanligvis fint vær også utenfor selve høysesongen. Det er en god ide å reise når det fremdeles er fint og det er færre turister. Du får litt lavere priser og de lokale får mer jevn inntekt, en skikkelig vinnvinn situasjon! 

Sett deg inn i “vær situasjonen”. Mange steder vil du ikke få de samme vakre fargene som når været er på sitt beste – eller du ser aldri stranda fordi vannet står så høyt opp. En ferie med altfor høye temperaturer er ikke en god opplevelse for folk flest, og mange av oss tåler en regnskyll men ikke regn hele tiden. Les mer om hvor det er fint vær, måned for måned.

Leave nothing but footprint jeremy bishop mMEEkgj5fU unsplash 1

Det er kanskje unødvendig å nevne, men på reise så gjelder samme regler som ellers. Rydd opp etter deg, forbruk minst mulig og gjenbruk mest mulig. Pass på at når du forlater stedet så er det eneste sporet etter deg dine fot-avtrykk. 

Når du er på reise er du en gjest på stedet, og som gjest må du ta skikken dit du kommer. Sett deg inn i lokale skikker og respekter de. Lær gjerne noen lokale fraser som en hilsen og si takk. Oppfører du deg som en gjest blir du tatt vel imot og du vil helst sikkert lære noe nytt i tillegg til spennende opplevelser.

Bærekraftig turisme

Turistnæringen er en viktig bidragsyter til verdensøkonomien, i 2016 sto turisme for 10,1 prosent av verdens BNP. Hver 10ende person jobber i turistindustrien på verdensbasis. Dette er tall fra World Travel & Tourism Council. Covid-19 har selvsagt slått hardt ned, spesielt i de fattigste landene som ikke ha myndigheter til å hjelpe seg.

Når verden igjen åpner ønsker FlipFlopTraveller til å bidra til bærekraftig turisme! Jeg kjenner folk verden rundt som er hardt berørt av korona pandemien og jeg gleder meg til å sende glade nordmenn til mine gode samarbeidspartnere.

FlipFlopTraveller vil spre reiseGLEDE! Vi vil at du skal få oppleve spennende steder med flott natur og bli kjent lokal kultur. Du skal ikke svette i en stor turistbuss eller bo på «all inclusive», om du ønsker det er det andre som kan hjelpe deg. Du skal gjerne få alle måltider inkludert, men det er mat servert direkte fra kjøkkenet, deilig frisk lokal kortreist mat.

Hvor vil du reise på ferie?

Få gode tips og råd om hvordan du skal planlegge din ferie. Det er flere faktorer som spiller inn, en god planlagt ferie blir et minne for livet.  Les om hvor skal vi reise på ferie og spennende feriepakker jorda rundt.

Skriv en kommentar