Billig Safari i Kenya fra Nairobi

Hells gate nationalpark i Kenya

Billig safari i kenya fra nairobi

En litt utradisjonell billig safari i Kenya fra Nairobi.  Båttur blant flodhester, flamingo og stork. Gå på tur der dyretettheten er størst i Kenya. Bo i telt ved en vakker innsjø, underveis vil du se sjiraffer og sebra langs veien, ta en  sykkeltur gjennom Hells Gate nasjonalpark og finn ut hvorfor parken heter Hells Gate!

2 dagers safari fra nairobi

Du blir hentet på hotellet ditt i Nairobi for to spennende og innholdsrike dager. Første stopp er Great Rift Valley hvor du får se litt av Riftdalen som starter i Libanon og går hele veien til Mosambik. Denne lange sprekken i landskapet ble dannet for 35 millioner år siden da de Arabiske og Afrikanske kontinentplatene startet å bevege seg bort fra hverandre.

Rift Valley Kenya safari fra Nairobi irewolede 5Ge rJiRo0k unsplash

Turen går videre til innsjøen Lake Naivasha som ligger 2068 moh. Langs veien vil du mest sannsynlig se en sjiraff eller to, og kanskje en flokk sebraer. Det er mulig å ta et stopp i byen Naivasha om du vil se dagliglivet i en Kenyansk by. 

Båttur på Lake Naivasha

flodhest i lake naivasha kenya

En tur med båt ut på innsjøen er et must. Det er skikkelig kult med båttur mellom så mange flodhester og det rike fuglelivet. Noen av fuglene ser forhistoriske ut!

Pelikan på Lake Naivasha Kenya

Cresent Island game sanctuary

Cresent Island er en av Kenyas glemte perler. Det er en skikkelig fin opplevelse å gå sammen med en lokal guide, det er fredelig til tross for lyd fra både fugler og flodhester. Cresent Island er egentlig en halvøy, men letteste måte er sjøveien. Vi tar et stopp her på båtturen på Lake Naivasha. 

Cresent Island er ofte brukt til film innspilling da dyretettheten her er stor, da er det gjerne flokker av sebra, gnu og gaseller. 

Hvilke dyr finnes på Cresent Island Naivasha Kenya?
Giraffe, bøffel, impala, gaselle, rev, diverse hjortedyr, ape, hyene, sjakal, pyton og ca 400 fuglearter.

camping ved innsjøen

overnatting i telt ved Naivasha innsjoen for safari i Hells Gate nationalpark scaled

For deg som er eventyrlysten og syns en natt i telt høres kult ut, så anbefaler jeg camping ved innsjøen. Har du større krav til overnattingen finnes det bosteder i alle prisklasser.

Personlig valgte jeg et lite enkelt telt med madrass, pute og dyne. Det ble et minne for livet, med leirbål på kvelden, lydene fra flodhestene, sebraflokk som vandret forbi og stjerneklar himmel. Det er et strømgjerde langs innsjøen for å holde flodhesten unna, foruten flodhesten er det ingen farlige dyr. 

Hells Gate National Park

Hells Gate Nationalpark i Kenya. scaled

Hells Gate Nationalpark er ikke så skummel som den høres ut som!
Nasjonalparken ligger faktisk i Great Rift Valley. Her kan du gå eller sykle blant ruvende klippene, skarpe knauser, krattkledde vulkaner, flokker av sebra, gnu eller bøffel. 

Grunnen til at nasjonal parken har fått sitt navn er området med boblende varmt vann som damper ut av fjellsiden i de trange juvene, det gir et helt spesiell stemning. Her har du den enestående muligheten til å besøke Devils bedroom. 

Billig safari i Kenya fra Nairobi

Etter to opplevelsesrike dager går ferden tilbake til Nairobi, eller kanskje du vil heller kjøre videre til Masai Mara. Valget er ditt, vi designer din drømmereise!

En trygg og opplevelsesrik feriepakke. Du blir hentet på hotellet ditt i Nairobi på morgenen og tilbake kvelden etter. 

Etter å ha reist rundt i Kenya så er turen til Hells Gate et utrolig fint minne. Det ble en annerledes tur enn en vanlig safari. Jeg anbefaler absolutt en vanlig safari! Dette er i tillegg til den tradisjonelle safari. Denne turen går litt utenfor allfarvei, og velger du å bo i telt så ferierer du som en lokal for en natt.

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook og Instragram

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.