Lokal & Bærekraftig Turisme

eventyrlige opplevelser

Ikke langt fra charterstranda i Phuket eller i Krabi finner du vakre Khao Sok National Park. Opplev den 20 million år gamle regnskogen, nyt lydene fra jungelen, ta en kanotur i uberørt natur, se regnskogen våkne til liv på en morgensafari, besøk grotter med fantastiske formasjoner.

Dere har egen guide som tar dere med på eventyrlige opplevelser. Bo i en bungalow som flyter på innsjøen og nyt vakker natur . Opplev ekte Thailand.

Opplevelsen står i kø i den eviggrønne eldgamle regnskogen. Naturen er dramatisk med krappe kalksteinfjell mellom innsjøer og daler.  Det er et rikt og spennende dyreliv med blant annet tiger, bjørn, elefanter. apekatter og mange fugle arter. Regnskogen er tett, her finner du både store trær og vakre orkideer.

Khao Sok National park

Det er utrolig mange kule ting å gjøre i Khao Sok National park!
Gå i regnskogen sammen med en kunnskapsrik lokal guide er selvsagt et must. Utforsk elvene og innsjøene med kano eller kajakk. Svøm i det krystallklare vannet i innsjøen. Besøk grotter og dra på safari. Jeg anbefaler å ta minst en overnatting i nasjonalparken, det er spesielt å høre jungelens lyder og se på stjernehimmelen. 

Opplev Thailand utenfor turistsonen og få minner for livet.

Bærekraftig Turisme

Ferie med god samvittighet

I samarbeid med de lokale i Khao Sok har vi satt sammen tre forslag på opplevelses turer for deg. FlipFlopTraveller kan skreddersy en pakke  etter dine ønsker og behov. 

Khao Sok Lake morning mist safari

1 natt i jungelen

Forlat det travle turistområdet og opplev regnskogen. Opplev vakker regnskog, flotte kalksteinsformasjoner, grotter, safari, fred og ro. Det ekte Thailand. Les dag til dag program for 1 natt i jungelen.

bærekraftig turisme jungeltur med lokal guide

3 dager i jungelen

Opplev den 20 million år gamle vakre regnskogen, gå på tur, dra på kano tur og båttur, bad i det krystall klare vannet. Nyt stillheten og hør på jungelens lyder. Les det spennende dag til dag program for 3 dager i jungelen.

overview of Khao Sok National Park

5 dager i jungelen

Opplev både jungel og lokale landsbyer! Bo i en fiskelandsby en natt og bli kjent med livet her. Deretter med båt inn til nasjonalparken, og få med deg det samme som 3 dager i jungelen. Les dag til dag program for 5 dager i jungelen.

Pupha waree superior bungalow khao sok lake national park thailand

Khao Sok National park historie

Khao Sok National Park er en av verdens eldste regnskoger, den er til og med antatt å være eldre enn Amazonas. Det var en gruppe studenter som stoppet nedhoggingen på slutten av 1970-tallet, da store deler av Thailand ble avskoget. Khao Sok ble den 22 nasjonalparken i Thailand i 1980. Takket være studentenes innsats kan vi dag oppleve den eldgamle regnskogen, samtidig som at vi tar vare på det biologiske mangfoldet.

khao sok national park thailand by colton duke scaled

Bærekraftig Øko-Turisme

Turismen til nasjonalparkene i Thailand er regulert, men likevel viktig da turister bidrar til finansiering av vedlikehold gjennom parkavgifter. Turismen i nasjonalparken er designet sammen med folket som bor i Khao Sok Nationalpark, det er også de som eier bostedene og jobber som guider. Dette gjør at de får en sårt tiltrengt inntektskilde og vi besøkende bidrar til en samfunnsbasert turisme. Dette er i FlipFlopTravellers ånd. Man vil ikke tillate flere turister enn nasjonalparken tåler, dvs. en bærekraftig øko-turisme med  minimal negativ innvirkning.

khao lak national park Malayan Sun bear

Hvilke dyr lever i nAJONalparken?

Khao Sok National Park i Thailand har et rikt dyreliv, her finner du en av verdens mes biodiverse mangfold. Området har fått vært uendret gjennom millioner av år, så nasjonalparken er blitt et fristed for en rekke fugler, insekter, reptiler og pattedyr.

Khao Sok nasjonalpark er hjemmet til:

311 fuglearter
48 arter av pattedyr
30+ arter av flaggermus
Utallige insekter og reptiler
Ca 200 ville asiatiske elefanter
Truede tigre

Hva vokser i nasjonalparken?

Plante tettheten er høy i Khao Sok National Park, du finner ca 20 plantearter per mål i nasjonalparken. Det er en god blanding av enorme trær og eksotiske blomster. Banan og fiken vokser vilt, noe regnskogens dyr vet å sette pris på. Det finnes selvsagt mange sorter med bambus og palmer, men også en god del arter som er unike for regnskogen.

Orkideer er jo Thailands varemerke, og du finner ca 2000 arter av de her. Regnskogen har også kjøttetende planter, de største (nepenthes) forsyner seg også av rotter, men de fleste foretrekker insekter. Verdens største blomst vokser også i Khao Sok National Park, blomsten Rafflesia kan bli opp til 90 cm i bredden. 

Khao Sok Nationap Park orkide by yeimy olivier

Hvordan er været i Khao Sok National park?

Det er varmt og fuktig i nasjonalparken året rundt, det er jo en regnskog. Temperaturen svinger vanligvis fra 24 °C til 31 °C, og det er ikke kaldt om natta. De varmeste månedene er vanligvis mars og april, med temperaturer rundt 30-32 °C. 

Regntiden varer fra mai til november, mens den tørre sesongen varer fra desember til april.  September er den våteste måneden med ca 375 mm nedbør, mens februar er den tørreste måneden med ca 30 mm nedbør. Her er det deilig at det regner, det har en kjøleeffekt på luften. 

Khao Sok National Park er et fantastisk reisemål året rundt. 

Khao Sok River 1

Alle eventyrlige opplevelser i Khao Sok Nasjonalpark er designet sammen med landsbyboerne selv, basert på prinsippene på samfunnsbasert  og bærekraftig turisme. Lokalbefolkningen får en inntektskilde mens de forsetter sin tradisjonelle livstil.

eventyr reiser
Kontakter verden rundt

Spennende opplevelser, vi kan lage drømme reiser.

quality free img
Designet for deg

Vi skreddersyr din drømmereise etter dine ønsker.

tag free img
Value for Money

Direkte kontakt gir ingen fordyrende mellomledd.

Bærekraftig Turisme
Lokal turisme

Legg igjen pengene i landet du besøker.

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.