Kirgisistan

eksotisk og ukjent

Kirgistan er for folk flest et ukjent land, du har nå muligheten til å oppleve denne perlen på en enkel og trygg  måte. Opplev fjellene, møt nomade folket, bo i yurt, gå på fjelltur i et unikt landskap, reise langs deler av silkeveien, kanskje du foretrekker å ta turen på hesteryggen eller med motorsykkel? Dette er en reise utenom det vanlige.

hva vil du oppleve?

Nedenfor finner du et to ukers spennende reise gjennom Kirgisistan, vi anbefaler absolutt denne reisen – men det er mulig å designe etter dine ønsker.

dAG 1

Din guide møter deg på flyplassen i Bishkek, herfra vil du blitt tatt godt vare på. Du blir kjørt til hotellet ditt i Bishkek. I løpet av dagen får du se de mest kjente stedene i Bishkek som Ala Too som er byens hjerte. Monumentene i Oak park og selvsagt stikke innom det kjente markedet Osh Bazar. Middag på en tradisjonell restaurant hvor du får smake lokale retter. Overnatting i Bishkek.

burana tower in kirgistan kvadrat

dag 2

Turen går nordover med bil gjennom vakre Chu Valley. Dette er en del av Silkeveien, som var den kjente handelsveien mellom Europa og Kina. Første stopp er  Burana Tower som er eneste som er igjen fra middelalderen byen Balasagun, her kan du klarte opp trappene opp til tårnet og får høre den spennende historien fra dette området. På ettermiddagen får du nyte det vakre landskapet og ta turen til nasjonalparken Chon Kemin Gorge. Her har du tid til å gå rundt, oppleve og ta bilder. Overnatting på et gjestehus.

dAG 3

Allerde på dag 3 blir det en spennenede 4 dagers fjelltur med start ved elva Chon Kemin. Dagens etappe tar ca 5 timer og er på 11 km og stigningen er ca 900 meter. Pikniklunj underveis og middag på campen. Overnatting i telt.  

fjelltur i Kyrgyzstan by oziel gomez

dag 4

Dagens etappe tar ca 5 timer, 13 km og ca 200 m stigning. Teltet blir satt op ved innsjøen Kol Kogur som ligger 2500 moh. Her tilbringer man kvelden i et unikt og vakkert landskap.

dAG 5

Dagens etappe tar ca 7 timer, den er på 15 km, det er ca 500 m ned og 700 m opp. Dagens camp blir ved innsjøen Kyzyl Aska Jailoo.

Issyk Kul Kyrgyzstan by james stronsky kvadrat

dag 6

Siste dag på fjelltur er stort sett nedover i 11km, dagens etappe tar ca 5 timer ned til Achyk Tash. Bilen venter her for å ta deg videre til innsjøen Issyk Kul som er kjent som perlen av Kyrystan. Her er det muligheter til å svømme i innsjøen og slappe av på stranden.

dAG 7

Dette er turen for vakker natur, besøk Grigorievskoe og Semienovskoe Gorge denne dagen i tillegg til byen Karakol. Du får en liten sightseeing i Karakol hvor du får se både den ortodokse kirken og Dungan moskeen. Du kan spise middag på en lokal restaurant eller sammen med en lokal familie.

dag 8

Nok en dag med store natur opplevelser. Første besøk blir juvet Jetty Oguz, den kjente rød steinen «broken hearth» ligger ved inngangen til juvet. Piknik lunch eller lunch en yurt I dette området, bare det er et minne for livet. Du går gjennom det nydelige landskapet i Barskkon Gorge til fossen Tears of Snow Lwopars. Slapp av med en ekte russisk badstue på kvelden, deretter middag med en lokal familie. Overnatting på gjesteus.

dAG 9

I dag går turen til Skazka canyon, skazka betyr eventyr! Ette mange år med erosjon har dette steinete landskapet skapt fantastiske skulpturer og formasjoner. Fra juvet får du en flott utsikt over det majestetiske landskapet med snødekte tinder og innsjøen Issyk-Kul.
I Bokonbaevo får du møte en ørnejeger og ørnen hans, denne formen for jakt er en gammel tradisjon blant kirgisiske nomader.  I landsbyen Kyzyl Tuu får du møte en lokal familie som produserer de tradisjonelle yurt teltene. Kunnskapen om å lage teltene blir gitt fra generasjon til generasjon, du får et innblikk i hvordan dette fungerer. Overnatting på guest house i Kochkor.

Klima i Kirigstan

Solen skinner mye i Kirgigstan, de har vanligvis bare 70 regndager pr år. Våren kommer med blomstring i mai men det er fremdeles snø på fjellene. Fjelltur er best i perioden juli -september, men det kan være ganske så varmt i byene i denne perioden.

Praktisk informasjon (Andre regler under Covid-19/ Korona)

Vi designer din drømme reise