Franschhoek

Sør-Afrikas koseligste vin-landsby​

vin smaking i sør-afrika

Vinttur i sør-afrika

Hva med noen hyggelige dager i Sør-Afrikas koseligste vin landsby?
Unn deg noen dager i den koselige landsby Franschhoek hvor du kan nyte god vin og besøke vingårder. Ta det kule vin toget og hopp av på de gårdene du vil prøve vin smaking, det er mange å velge mellom på din vintur i dette vakre distriktet. 

Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. I det lille sentrumet finner du gallerier, små butikker, kafeer og utmerkede restauranter. Området er verdenskjent for sine viner som blir eksportert verden rundt. Rundt år 1690 ble området gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene hadde med seg kunnskap om vinproduksjon, og området de kom til egnet seg for å dyrke vindruer. 

I dag kan vi nyte vakkert landskap, hyggelige hotell, deilig vin og fantastisk mat i Franschhoek. 

 

Hva gjør man i Franschhoek?

vintoget i sør afrika winetram in south africa vinsmaking FlipFlopTraveller

Man kan ikke gå glipp av «Vin-toget», wine tram, som er kult 2 etasjes retro tog som går igjennom det vakre landskapet og stopper på forskjellige vingårder. Her kan du hoppe av for å prøvesmake vinene, for deretter ta toget videre til neste vingård. Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Hva med en feriedag som inneholder nydelige vingårder, spektakulært landskap, gjestfrihet, måltider i verdensklasse, gode viner og 300 års historie? Super feriedag det! En dag man aldri glemmer. Det er mulig å få designet turen akkurat slik du og ditt reisefølge drømmer om.

Hva med en guidet sykkeltur mellom vingårdene? Nyt vakkert landskap og hør spennende historier og lær om flora og fauna. Akkurat passe trim mellom hvert vinstopp, og selvsagt blir det en deilig lunsj på en av vin-gårdene! Dette er en dag for sansene, men ikke glem å ta bilder – her er mange “insta-moments”!

Om du foretrekker en vin tur med egen guide/sjåfør får du selvsagt sett et større område. Du får besøke flere av de fantastiske vingårdene i Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue som benyttes av mange vingårder – pinotage. Dagen toppes med en pikniklunsj på en av vingårdene.

Ta turen på hesteryggen med en guidet ridetur gjennom skog og over fjell hvor du stopper på vingårdene Rickety Bridge og Mount Rochell før dere returnerer til stallen. Det er totalt 2 ½ time med riding og ca 30 – 45 min stopp på hver av vingårdene.

Hvor bor man i Franschhoek?

La Fontaine Guest House basseng swimmingpool franschhoek
La Fontaine Guest House franschhoek

Vår favoritt er La Fontaine Guesthouse som ligger rolig til men bare et lite steinkast fra den lille koselige bykjernen. Gjestehuset er vakkert innredet og har 17 romslige suiter i ulike romkategorier. Til tross for bare 17 værelser så har gjestehuset to svømmebasseng med solsenger i hyggelige omgivelser. Boutiqe hotellet er kjent for sin vennlige service og gode frokost.

Franschhoek i sør afrika vin smaking landsby by anika mikkelson scaled

Hvordan kommer man seg til Franschhoek?

Du kan bli hentet på flyplassen eller på ditt bosted i Cape Town

Et av verdens vakreste land, med spennende historie, rikt dyreliv og storslått natur. Ikke nok med det, så tilbyr Sør-Afrika gode viner og fantasisk god mat. Alt ligger til rette for å skape fantastiske opplevelser og gode minner.