durban

Strandbyen Durban er Sør-Afrikas ferieby og er super å kombinere med safari utenfor allfarvei.  Bo i den trygge bydelen tropiske bydelen Umhlanga og nyt feriestemningen. Det er mange ting å gjøre i Durban, i Sør-Afrikas solskinnsby.

Ting å gjøre i Durban

I Umhlanga har du 200 km med strand å boltre deg på, stranden strekker seg oppover langs kysten. 

Bydelen Umhlanga i Durban har et godt utvalg av restauranter og spennende butikker. 

Er du heldig kan du få øye på hval eller delfiner i horisonten mens du nyter livet på stranden.

Ting å gjøre i Durban

ting å gjøre i Durban
  • Opplev et av verdens største kryddermarked, massevis av lukt og farger. Du vil se at det er mange med indisk bakgrunn i Durban, og krydder kommer jo fra India og Afrika. Et besøk til markedet er kanskje en av de mest populære ting å gjøre i Durban.
  • Lei sykkel og utforsk «The Golden Mile», Durbans lange strandlinje. Sjekk ut folkelivet, stranda og de flotte sandskulpturene langs strandpromenaden. 
ting å gjøre i Durban
  • Besøk Afrikas eldste botaniske hage, spaser rundt og se hva som vokser på denne siden av verden. Hagen bla har en innsjø og en egen orkide avdeling. For deg som liker blomster er den botaniske hage absolutt en ting å gjøre i Durban.
  • Besøk Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010; et av Durbans landemerker. Ta banen opp til toppen og nyt den flotte utsikten over Durban. Første lørdag hver måned arrangeres det marked her med salg av lokalprodusert kunst, smykker og klær, og deilig mat.
  • uShaka Marine World har et flott akvarium, delfinshow, badeland, muligheter for å lære surfing og masse annet gøy for hele familien. 
uShaka Amrine World akvarium i Durban by zander janzen van rensburg
  • I Umhlanga i Durban finner du det største kjøpesenteret på den sørlige halvkule, Gateway – Theatre of Shopping
  • Få med deg en musikk opplevelse mens du er i Durban, det er absolutt en av ting å gjøre i Durban. Byen har et pulserende kultur- og musikkliv, med alt fra trommekurs til livlige jazzkonserter. 
  • Har du greencard og vil spille golf kan du boltre deg på baner i verdensklasse.
  • Langs kysten i Durban tilbys det vannaktiviteter og havfiske av ulik karakter.

Hvordan er været i Durban?

Durban har 320 solskinnsdager i året, så med dette klima er det ikke rart Durban er Sør-Afrikas solskinnsby.

Den beste tiden på året å besøke Durban er fra mai til oktober. På denne siden av kloden er det vinter når vi har sommer, så dette er den kjøligste tiden i Durban. På denne tiden kan du forvente deg temperaturer fra 20 til 25º C, og det er minst nedbør i denne perioden. Juli er den kaldeste vintermåneden.

Liker du derimot varme dager så bør du reise fra september til april, men vær oppmerksom på at du får mest regn når det er varmest. I denne tiden kan du forvente deg 23 to 33º C. Januar er vanligvis den varmeste måneden i Durban med en snitt temperatur på  +/- 32ºC. 

 

Hvor bor man i Durban?

Sandals Guest House
Sandals Guest House bedroom
Sandals Guest House garden

Sandals Guest House er et lite fem stjernes gjestehus kun 300 meter fra stranden og 300 meter fra hovedgaten i den trygge bydelen Umhlanga. Her er det feriestemning med mange restauranter, barer og butikker. 

Sandals Guesthouse er et koselig lite hotell med bare 4 rom og en leilighet. Her har man alt man trenger med bla ekstra lang King Size-seng. God service med bla badehåndklær til bruk ved bassenget og egne strandhåndklær til utlåns.

Vi anbefaler minst 2 overnattinger i Umhlanga Durban. Med en ferie pakke blir selvsagt møtt på flyplassen og tatt trygt til Sandals Guest House i den tropiske bydelen Umhlanga

Durban & Safari

safari i afrika gepard de store kattedyrene

Kombiner strandbyen Durban med safari utenfor allfarvei. Her får du både tradisjonell safari og båt safari. 

Når man beveger seg utenfor de mest kjente stedene er det færre lodger og færre biler som kjører rundt, det gjør at du lettere får dyreopplevelsene for deg selv. Det er like stor sjans for å se «the Big5» her, og dyre tettheten er lik. 

Safari utenfor allfarvei starter i Durban slik at det er lett å kombinere feriebyen Durban med safari, som du allerede vet så er det mange ting å gjøre i Durban.

En fin ferie kombinasjon er å fly ned til Cape Town og oppleve verdens vakreste by før du flyr opp til badebyen Durban. Personlig ville jeg reist rett på safari utenfor allfavei før jeg har kost meg noen dager i badebyen Durban på slutten av turen.

 

Durban

Drøm deg bort...

Oppdatert reiseinformasjon fra UD: Sør-Afrika