Dagsturer fra Cape Town

Cape Town har en fantastisk beliggenhet, ikke er bare byen vakker, men det finnes flere dagsturer fra Cape Town med opplevelser i verdensklasse. 

Dagstur til Kapp det Gode Håp er et must, er man på disse kanter MÅ man få med seg denne uforglemmelige dagen.

En vintur til et par av vingårdene med en deilig lunsj er absolutt noe å bruke en dag på, kan også kombineres med et besøk til Sør-Afrikas koseligste vinby og en tur med vintoget. Om du vil sykle fra vingård til vingård kan det arrangeres det, men først blir det bil ut fra Cape Town.

Det er så mane kule dagsturer fra Cape Town!

Kapp det Gode Håp

dagsturer fra Cape Town

Helt sør på Afrikas spiss finner vi Kapp det Gode Håp, hvor Atlanterhavet møter India havet. Møte mellom disse to store havene gir strømninger som er vanskelig å manøvrere i, og området fikk navnet sitt fordi om skipene klarte å runde odden var sjansen stor for at de nådde India. 

Cape of Good Hope Natur Reserve er på UNESCOS verdensarv liste, kjent for sin vegetasjon og biologiske mangfold. Dette kan du utforske på en dagstur fra Cape Town. 

Du vil møte mange bavianer her, i tillegg kan du være heldig å se struts, hval eller delfiner.

Velg mellom en kort gåtur eller taubane til Cape Point, herfra er det kort vei til fyrtårnet. Her ser du Atlanterhavet møte India havet, og det sagnomsuste Cape of the Good Hope (Kapp det Gode Håp).

Dagen byr på mye mer enn Sør-Afrikas berømte spydspiss! Naturen langs veien er uforglemmelig, likeså pingvinene og selene du skal får møte underveis. 

Det blir selvsagt endel fotostopp, da naturen er fantastisk og på veien hjem kan du kan få Cape Town og Table Mountain med på samme bilde.

dagsturer fra Cape Town

På vei ned til Kapp det Gode Håp anbefaler jeg en tur ut til Sel-øya Duiker island. Det er en frisk båttur fra fiskelandsbyen Huit Bay ut til sel-øya. 

Jeg syns det var fint å se selene kose seg på øya si, vi mennesker holder oss om bord på båten og bare nyter synet av livet på Duiker island. Jeg glemmer aldri turen ut til sel-øya, og syns tiden jeg brukte ut til Duiker Island absolutt var verdt tiden på min dagstur fra Cape Town.

seløya utenfor cape town sør afrika

Selene storkoser seg på øya si, og bryr seg ikke om turistene som kommer i båt for å se hvordan de lever.

seløya utenor cape town

Kapp det Gode Håp med pingvinene og Sel-øya er en dag du aldri vil glemme!

Fantastisk natur, mange gode fotomuligheter, deilig lunsj med havbris. 

Dette er virkelig en dagstur fra Cape Town, du vil bruke hele dagen og jeg anbefaler å starte tidlig. 

Besøk vingårdene rundt Cape Town

Garden Route med vingårder

vin-smaing på koselige vingårder

Liker du vin? 
Hva med flotte bygninger og vakre hager?
Unikt landskap og deilig mat i en romantisk setting?

Frister dette, ta en dagstur fra Capetown ut vil vin distriketet – eller rett og slett ta noen dager i en koselig vin-landsby! Besøk de fantastiske vingårdene i Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Bestill en vintur fra Cape Town med 2 til 3 gårdsbesøk. Turen legges opp etter dine ønsker, du kan få en romantisk piknik lunch eller på en koselig restaurant. 

Om du vil kan du sykle fra gård til gård på en vintur, eller vil du heller dra på hesteryggen? Det er faktisk opp til deg, det er din drømme-ferie!

 Det går også et kult 2 etasjes retro vin-tog hvor du har mulighet til å hoppe av på forskjellige vingårder for å prøvesmake vinene. Toget går gjennom vakkert landskap, det er en tur du kan ta på en dagstur fra Cape Town eller når du har noen dager i vinbyen Franschhoek.

Dagsturer fra Cape Town er en dag for sansene, men ikke glem å ta bilder – her er mange “insta-moments”.

Oppdatert reiseinformasjon fra UD om Sør-Afrika.