Cape town

Cape Town

Cape Town i Sør-Afrika ligger vakkert til på Afrikas sydspiss. Opplev denne koselige byen som har så mye å by på, alt fra byliv til storslått natur.  Cape Town har en spennende miks av kulturer og en historie som er såpass nær i tid at folk flest har sin egen opplevelse å fortelle. 

Cape Town er en storby med ca 3 millioner innbyggere, og er er Sør-Afrikas nest største by. Nederlenderne kom hit i 1652 og etablerte byen som en forsynings-by til skip som var på vei til Asia. 

Jeg anbefaler en storbypakke slik at du enkelt og greit får med deg det beste når du først er på disse kanter. 

Hva kan man gjøre i Cape Town?

Her kommer en liten oversikt over hva jeg anbefaler å få med seg når du er i Cape Town.

Table Mountain

Aerial photo of Cape Town South Africa overlooking Table Mountain and Lions Head

Det ikoniske fjellet Table Mountain er et must å besøke når man er i Cape Town. Jeg anbefaler å gå opp, det er en sti som er lett å følge. Om du har lyst å prøve taubanen kan du ta den ned. Har du ikke lyst å gå de 1000 m opp kan du faktisk ta taubanen opp og ned.  

Vi gikk opp samme dag som vi kom, super tur med fantastisk utsikt på veien opp. Om du velger taubane er det selvsagt veldig flott utsikt fra selve Table mountain. Denne turen er lett å ta på egen hånd.

City Bowl

cape town er en storby som føles som en landsby

City Bowl er sentrum av Cape Town og den trygge bydelen som kan utforskes på egen hånd.  

Kjenn på byens puls mens du vandrer ned Long Street med alle de rare små butikkene, kule cafeene og fine restaurantene. I Bree street finner du et godt utvalg av spisteder, barer og nattklubber. Dette er midt i hjertet av storbyen, men det føles likevel som en landsby da husene er lave og koselige.

Du finner også Central Business District , også kjent som CBD, i City Bowl. Det er ikke bare kontor i CBD, det er også et yrende byliv. 

Bo-Kaap

bo kaap Cape Town Sør Arika by claudio fonte

Historiske Bo-Kaap i Cape Town er bydelen med små søte hus i alle regnbuens farger, små butikker og cafeer.  

Området be bygd for å huse slaver fra Malaysia, Indonesia og Afrika rundt 1760, da var alle husene hvite. Ettersom slavene ble frigjort og fikk kjøpe husene ble de malt i skarpe farger som et tegn på frihet. Mange familier har bodd her i generasjoner, og over halvparten av befolkningen er muslimsk. 


Den lokale maten er en spennende kombinasjon av asiatisk og nederlandsk, som f.eks koesisters som er en krydret doughnut eller half-moons som er en smaksrik snack. Samosa er populært i denne delen av byen, og selges på de fleste cafeer. I Bo-Kaap finner du også Sør-Afrikas første moske, Auwal Mosquw. 

Det er en kort gåtur fra sentrum til fargefulle Bo-Kaap, og ca 20 minutter gåtur til Waterfront. Det anbefales å besøke dette området å dagtid. Veldig Insta-Vennlig området. 

Clifton Beaches

clifton beach cape town by sophie de klerk

Om du digger strand så må du ta en tur til Clifton. Bydelen er Cape Towns svar på Beverly Hills, dette er nok byens mest eksklusive bydel. 

De 4 strendene er vakre og vannet er alltid iskaldt. Ta buss eller taxi til Clifton, og gå de 4 km langs havet til Waterfront, nyt vakker utsikt og deilig sjøbris

Robben Island

robben island cape town mandela by grant durr

En tur til Robben Island skaper inntrykk for livet. 
Nyt fantastisk utsikt inn til Cape Town på båtturen ut til Robben island. Du er midt på havet så forvent en del hav-dønninger på båtturen som tar ca 30 minutter. 

Vel framme på øya blir du møtt av en guide som tar deg med på en rundtur med buss på ca 45 min. Du får møte en tidligere fange som forteller deg og livet på øya, om avhørmetoder og isolasjon. 

Du får besøke Mandelas celle og luftegård, les gjerne Mandelas bok  “Veien til frihet” før du reiser. Du bør forhåndsbestille billetter til Robben island, disse er selvsagt inkludert i en storby-pakke.

V&A Waterfront

The Victoria and Alfred Waterfront Cape Town South Africa.

Cape Towns “Aker Brygge” ligger vakkert til i havneområdet i Cape Town, Her finner du et yrende folkeliv, gode restauranter, stort utvalg for den som vil handle, underholdning og et akvarium. 

Båtene ut til Robben Island går herfra, og du kan bli med på sunset cruise eller champagne cruise som starter ved Waterfront. 

Townships

langa township cape town south africa by frederik schweiger

Beveger man seg i sentrum av Cape Town er det lett å forestille seg at alt er bare fryd etter apartheid. Det er dessverre ikke sannheten, så en guidet tur til en township vil gi deg mer riktig informasjon om hvordan virkeligheten er. 

Man bør ikke dra til disse områdene på egen hånd, men bli med guider som loser deg trygt og informativt gjennom bydelene Guguletu og Langa.  Du får høre historie om stedene og til folket som bor her slik at du kan forstå hvordan det var, og hvilken framgang som er gjort.  Om du kan ta denne turen på en søndag så får du bli med livlig gudstjeneste.

Du må besøke Kapp det Gode Håp mens du er i Cape Town, det er en helt uforglemmelig dag.  

Naturen er storslått, det å se verdenshavene møtes på Kapp det Gode Håp er minnerikt og best av alt er pingvinene, det er ikke hvorsomhelst man får se pingviner i sitt naturlige habitat. 

En vintur til et par av vingårdene med en deilig lunsj er absolutt noe å bruke en dag på, eller kanskje et besøk til Sør-Afrikas koseligste vin-by? 

Garden Route med vingårder

Har du 3 til 14 dagers til overs i Cape Town kan Kjøreturen langs den vakre kystlinjen fra Cape Town til Port Elisabeth være et godt altnernativ. Denne veistrekningen er kjent som Garden route i Sør-Afrika. Du kjører gjennom små sjarmerende kystbyer, vingårder, strender og røft landskap hvor du kan se rett ut i havet mot Sør-polen. Start bilturen i Port Elizabeth så får du nyte synet av Table mountain når du kjører inn til Cape Town helt på slutten av turen.