kenya

safari og strandliv

Hvem har vel ikke drømt om å se alle dyrene i Afrika, kanskje med Kilimanjaro i bakgrunnen?
Eller vil du bo i en landsby noen dager og lære hvordan livet i Kenya er?
Må også nevne at Kenya har Afrikas beste strand, for deg som liker paradis strender!

ferie i kenya

Kenya har flere fantastiske nasjonalparker å velge mellom. Mest kjent er Masai Mara nasjonalpark, men det er mange andre gode alternativ. Se om du finner din favoritt! 

I tillegg til safari har Kenya Afrikas beste strand, anbefaler å bruke noen dager her etter opplevelsesrike dager på safari. De fleste flyr til hovedstaden Nairobi, det er også en spennende og annerledes storby å utforske. 

lion male
Masai Mara nasjonalpark

Nasjonalparken Masai Mara i Kenya er verdenskjent for sitt rike dyreliv, her er sjansen for å se "The Big 5" størst. Du kan se dyr her året rundt, elefanter, løver, geparder, sjiraffer, sebraer, gnuer, bøfler, antiloper og et rikt fugleliv. Masai Mara er kjent for den store migrasjonen, der dyrene kommer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara. Bøflene med følge vandrer gjennom Masai Mara i august, september og oktober.
Jeg bodde i et luksus telt ved Mara River, vi kunne se krokodiller og flodhester rett utenfor teltet. Det var såpass bratt ned at de ikke klarte å gå opp. Frokost ved elva hver morgen med utsikt til dyreliv på en andre siden av elven. Safari morgen og kveld, og bassengtid midt på dagen. Kan absolutt anbefales!

cycling at the foot Stark rock towers in the Hells Gate National Park in Kenya
Lake Naivasha & Hells Gate

Turen til Naivasha ble en hyggelig overraskelse! Langs veien fra Nairobi så vi både sebra og sjiraffer. Fuglelivet på innsjøen var flott, vi campet ved Naivasha innsjøen hvor flodhestene laget sine rare lyder. Bål på kvelden og fantastisk stemning i det frodige landskapet på morgenen. Velg mellom sykkel eller gåtur i Hells gate, her finnes ingen farlige dyr - bare sebra, antiloper, gnu og et rikt fugleliv. I Hells Gate Nationalpark i Kenya finner du varme kilder med boblende varmt vann, besøk Devils bedroom og gå i det rare landskapet med rød stein. Les mer....

the speical sebra in samburu nationalpark by sutirta budiman
Samburu nasjonalpark

Nasjonalparken Samburu ligger nord i Kenya og er kjent for sitt spektauklære landskap med flate tørre sletter med fjell som et bakteppe. Elven som slynger seg gjennom landskapet lager grønne oaser i det ellers tørre landskapet. Her er det mulig å se "the Big 5", i tillegg kan du se sjiraffafantilope og den smalstripede Grey’s sebra. De store kattedyrene trives i det åpne slettelandskapet. Området har 3 reservater, Samburu, Buffalo Hills og Shaba. De to første har flest dyr, mens Shaba er kjent for sitt usedvanlige vakre landskap. Det fargerike Samburu-folket lever i dette området, du vil se små landsbyer og endel kameler.

Amboseli national park with lion 1 e1581457594597
Amboseli nasjonalpark

Nasjonalparken Amboseli i Kenya ligger flott til med Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro som et bakteppe. Amboseli er kjent for sine store elefantflokker. Det er lett å oppdage dyrene i det tørre steppelandskapet, og dyrene er ofte samlet der vannet kommer fra fjellene. I tillegg til store elefanter kan du se sebra, antiloper, gnu og et rikt fugleliv. Er du heldig kan du også se løver. Solnedgangene er usedvanlig vakker her.

safari i kenya tsavo nasjonalpark utenfor turistløypa
Tsavo nasjonalpark

Nasjonalparken Tsavo i Kenya kan kombineres med badeferie i Mombasa. Tsavo East og Tsavo West er Kenyas største nasjonalpark. East er kjent for det flate tørre knallrøde jorden, og her finner du flest elefanter i Kenya. West er mer kupert med både fjell og grønne lunger, her finner du også Mzima Springs med flodhester og krokodiller. Her kan man spasere rundt den lille innsjøen! Nasjonalparken er også kjent for den agressive løven som drepte nesten 100 mennesker på 1800-tallet. Filmen "The Ghost and the Darkness" er inspirert av denne hendelsen.

Diani beach scaled
Paradis strender i Kenya

Mobasa i Kenya har nok Afrikas flotteste strender, og her er badetemeraturen behagelig året rundt. Min favoritt er Diani Beach, rett og slett fordi her finner du de vakreste stranden. Perlehvit strand og azurblått hav. Bli med Salim ut i hans seilbåt lagd av et stykke mango tre, kjenn den deilige brisen før du stopper på en sandøy for å snorkle sammen med fargefull fisk. Området er også fint for kiting. Du kan velge bosteder fra hyggelig enkelt til luksus. Området er svært stille, men det finnes noen restauranter. Les mer....

selfie Monicah
Nairobi

De fleste starter reisen sin Nairobi, da det er her du finner Kenyas største flyplass. Når du først er i Kenyas hovedstad, opplev byen! Bli med en lokal guide å se hvordan det er å leve her i tillegg til å få en oversikt over byen. Besøk Karen Blixen sitt sagnomsute hjem i Nairobi, å drøm deg tilbake i tid. På David Sheldrick Wildlife Trust er et barnehjem for morløse elefanter, her får du møte de søte "små".

masai woman senior
Ferie i Kenya

Kommer du? Vi kan lage trygge og spennende feriepakker, etter dine ønsker. Lag minner for livet!

Klima i Kenya

Ekvator går gjennom Kenya, så her finner du tropisk klima med regntid og tørketid. Det varierer litt etter hvor du er i Kenya. Generelt kan man si at tørketiden er fra fra juni til oktober. Short rain starter i slutten av oktober og holder på til og med desember.  Det er mest regn i slutten av mai til til juni

Praktisk informasjon (andre regler under Covid-19)