afrika

fargerikt & uforglemmelig

Alle må oppleve Afrika minst en gang i livet! 
Hvem har vel ikke drømt om å se “alle dyrene i Afrika”, pyramidene i Egypt eller besøke en masai landsby? 

hvor vil du reise?

Afrika er et stort og spennende kontinent, noe helt for seg selv. I nord har du Sahara og den tørre delen av Afrika, med historiske Egypt og eventyrlige Marokko.  

Når du kommer ned mot ekvator finner du det grønne Afrika med rikt dyreliv.  Sør-AfrikaKenya og Tainzania er kjent for sitt fantastiske dyreliv, og valgene er mange når du skal finne den safarien som passer akkurat for deg.

Jeg har derfor laget en liten oversikt over safari i Afrika til deg slik at det skal bli lettere for å velge. Mange lurer også på hva som skjer på safari og hva du skal ha med seg på safari, så les om reisetips og råd på safari.

pingunenen i sør afrika cape town by casey allen
SØR-AFRIKA

Sør-Afrika er noe helt for seg selv! Liker du natur, dyreliv, god mat og vin – ja da kan du ikke gå glipp av den vakre sørspissen av Afrika.

Historisk er Sør-Afrika et spennende land, her får du historie fra tidenes morgen, kolonisering og nær historie med Apartheid kampen. Besøk en av verdens vakreste byer Cape Town og en opplev en uforglemmelig safari. Sør-Afrika har nesten 300 nasjonalparker og viltreservater, mest kjent er Kruger Nasjonalpark. En reise til Sør-Afrika er en uforglemmelig reise, jeg lover at minnebanken fylles med gode opplevelser.

safari i Kenya
KENYA

Hvem har vel ikke drømt om å se alle dyrene i Afrika på en safari, kanskje med Kilimanjaro i bakgrunnen? Eller vil du bo i en landsby noen dager og lære hvordan livet i Kenya er?
Finn den nasjonalparken for safari som passer dine feriedrømmer, mest kjent er Masai Mara nasjonalpark. Få gode tips om Nairobi og turer utenfor allfarvei, jeg glemmer aldri campingturen til Naivasha og Hells Gate - anbefales! Må også nevne at Kenya har Afrikas beste strand, for deg som liker paradis strender!

ouarzazate morocco
MAROKKO

Opplev eventyrlig Marrakesh med sine souker, kjøp flott keramikk og smakfulle krydder.

Gå i Atlas fjellene eller kanskje en topptur til Afrikas nest høyeste fjell frister?

Hva med en natt i et luksus telt i Sahara, se solnedgang, stjernehimmel og soloppgang over ørkenen?

Slapp av noen dager i "Kardemommeby", i byen hvor Egner skrev boka og ble inspirert, du kan lett gjenkjennes - og denne byen har også en flott strand!

pyramid in giza cairo egypt
EGYPT

Det er en spesiell opplevelse å se pyramidene i Kairo på ekte. Disse pyrmaidene vi har hørt om siden barneskolen, de finnes virkelig!

Luxor en en eksotisk by med de berømte gravkamrene til Faraoene, og Aswan er fantatsisk vakker.
Du kan slappe av ved Rødehavet, og her kan du se fargerike fisker i utrolig klart vann om du snorkler eller dykker.

Ved Rødehavet kan man nyte sommerdager også på vår vinter.

Zebras and wildebeests walking beside the lake in the Ngorongoro Crater Tanzania flamingos in the background
TANZANIA

Kanskje frister en topptur opp på Kilimanjaro? Det må planlegges og bestilles i god tid.
Ngorongoro krateret er noe alle bør se en gang i livet, for meg er den opplevelsen uforglemmelig. Du kjører opp til krater-kanten, og der ser du noe som rett og slett ser data-animert ut! Et stort krater, og nede i selve krateret bor de fleste arter av Afrikas dyr.

Zanzibar er sagnomsust og mystisk øy, kombiner gjerne et opphold her med safari.

Amboseli national park with lion 3.2
SAFARI I AFRIKA

Drømmer du om å se alle dyrene i Afrika å må du reise på safari!

Det er en fantastisk opplevelse du bær unne deg. Spørsmålet er hvilket afrikansk land passer for deg, hvordan er dine safari drømmer?

Hvilket land skal du velge for safari i Afrika?

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.

Oppdaterte reiseråd fra UD.