5 steder du ikke må gå glipp av på sri lanka

5 steder du ikke må glipp av på sri lanka

Sri Lanka er et eventyr i seg selv! Det er så mye å oppleve. Det kan være vanskelig å velge, så derfor har jeg laget en liste på 5 steder du ikke må gå glipp av på Sri Lanka.

1. galle - den vakre havnebyen

Vakre havnebyen Galle på Sri Lanka

I den 2500 år gamle havnebyen Galle kan du nyte både by og strandliv. Den vakre koloni byen Galle har vært okkupert av både portugisere, nederlendere og briter. Det beste med koloniseringen er at den har skapt mange vakre byer hvor de forskjellige kulturene har smeltet sammen i en vakker arkitektonisk harmoni.

Det er trivelig å gå langs muren ved Galle Fort og inn i gamle byen, stikk innom en cafe eller restaurant langs veien. Galle har fått en kul stil de siste årene, en miks av det beste fra Asia og Europa. En av Sri Lankas beste strand Unawatuna Beach ligger en tuk-tuk tur unna byen, bo ved stranda eller i byen. Valget er ditt.

2. Sigiriya - løveklippen

Sigiriya løveklippen på Sri Lanka

Lion Rock i Sigiriya er et imponerende syn hvor en gigantisk steinplate stikker dramatisk opp i den tropiske skogen. På toppen av den store steinplaten finner du en festning bygd av en kong Kashyapa rundt 500 år e.kr. 

Inngangen er skikkelig kul, med to store løvepoter som vokter trappa opp til festningen. Inne i selve festningen finnes frescoer som viser vakre malerier fra den tiden stedet ble bygget.  Sigiriya ble glemt og slukt av skogen, de lokale visste selvsagt om stedet og det ble omtalt i buddhistiske tekster. På 1800-tallet ble stedet funnet av engelske historikere, og Sigiriya er nå på UNESCO’s verdenarvsliste.

Bare et par mil fra Sigiriya ligger huletemplet som er kjent som det Gyldne tempel i Dambula. Det er over 80 huler, men det er 5 grotter med statuer og malerier som er de mest besøkte. Templet er buddhistisk og har 153 statuer av Buddha. Det er interessant at du også finner statuer av Vishnu og Ganesh som tilhører Hinduismen.  Det er store områder med veggmalerier inne i selve hulegrotten.

Om du bor på Hotel Sigiriya har du fin utsikt til episke Lion Rock, Løveklippen.

Yala nationalpark sies å ha den største leopard tettheten i verden. Det som er kult er at leoparden er Sri Lankas topp rovdyr, det gjør at Lankas leoparder er mye dristigere og aktive på dagtid enn andre steder. Det betyr igjen at vi kan nyte synet av dagliglivet til leoparden i tillegg til at det er mye lettere å ta bilder av leoparden når den er mer avslappet.

I Yala nationalpark kan du se både leopard, elefant og dovendyr fra Sri Lankas BIG5.  Les mer om Yala nasjonalpark, om det rike dyrelivet og alt du kan oppleve der.

4. Togreisen fra Ella til Kandy

Nine Arch Bridge på Sri Lanka? Tog er et godt alternativ

Togturen fra Kandy til Ella skal være en av verdens vakreste togreiser. Turen tar deg gjennom te-plantasjer, landsbyer og med utsikt til vakkert fjell landskap. Denne turen tar ca 7 timer. 

Ta gjerne en natt eller to i byene Kandy og Ella, besøk en teplantasje, gå turer i en vakre naturen og nyt den deilige atmosfæren.

Du kan starte togreisen i hovedstaden Colombo. Første etappe fra Colombo til Kandy tar 2 ½ time, her nyter du vakkert landskap og folkeliv mens toget jobber seg opp til Kandy. Videre til Ella tar det 7 timer og akkurat denne delen er kåret til en av verdens vakreste togreiser.

Den tropiske øya Sri Lanka har så mange paradis strender, alt fra øde strender til utbygde. Alle har vi forskjellige favoritt strender. Noen foretrekker å finne sin egen øde strand, ha med mat og drikke selv og finner seg godt til rette i sanda. Andre vil ha mulighet til å leie en solseng og bli med på vann aktiviteter. Andre igjen vil ha litt komfort, men ikke for mye aktivitet. Sri Lanka har minst en favoritt strand til alle. Les mer om strender på Sri Lanka. 

Er du glad i å reise og oppleve verden, følg FlipFlopTraveller på Facebook og Instragram

bli inspirert!

Les om kule steder å besøke, reisetips og forskjellige ting man kan oppleve verden rundt.